Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Kenraali Lindberg eläkkeelle puolustusvoimain komentajan tehtävästä

Pääesikunta 21.1.2019 14.08
Tiedote

Kenraali Jarmo Lindberg siirtyy elokuun alussa eläkkeelle Puolustusvoimista. Lindberg on allekirjoittanut virkakauden päättymiseen liittyvän karenssisopimuksen.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg siirtyy eläkkeelle Puolustusvoimista alkuperäisessä aikataulussa 1. elokuuta 2019. Virkakauden päättyminen varmistui jo viime vuoden puolella. Lindberg on tällä hetkellä EU-jäsenvaltioiden komentajista toiseksi pisimpään tehtävässään palvellut puolustusvoimain komentaja. Ainoastaan Maltan komentaja on palvellut Lindbergiä pidempään.

– Virkasuhteeni määräaikaisuus on ollut tiedossa jo aloittaessani elokuussa 2014, joten sotilaana olen toiminut siltä pohjalta, kenraali Lindberg kommentoi.

Lindberg on allekirjoittanut puolustusministeriön kanssa virkakauden päättymiseen liittyvän karenssisopimuksen, jonka rajoitusajan pituus on kuusi kuukautta palvelussuhteen päättymisestä alkaen. Karenssin aikana Lindberg ei voi siirtyä toisen työnantajan palvelukseen taikka aloittaa elinkeinon- tai ammatinharjoittamista tai muuta vastaavaa toimintaa, mikä liittyy hänen aiempiin virkatehtäviinsä.

Lindberg on ensimmäisiä karenssisopimuksen allekirjoittaneita valtion ylimpiä virkamiehiä. Karenssisopimus on valtiovarainministeriön ohjeistuksen ja eduskunnan hyväksymän maksimipituuden mukainen.

 

Karenssisopimuksen malli