Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Kansainvälinen johtamisjärjestelmäseminaari Helsingissä

Pääesikunta 28.2.2018 9.00
Tiedote

Puolustusvoimat isännöi tämän vuoden Federated Mission Networking (FMN) -seminaarin Helsingissä 28.2.–1.3.2018 yhteistyössä Naton operaatioesikunnan kanssa.

Seminaariin odotetaan osallistujia yhteensä 34 Nato- ja kumppanimaasta. Seminaari on osa ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaista monenkeskistä puolustusyhteistyötä. Kahdenvälinen ja monenkeskinen puolustusyhteistyö on tärkeä osa Suomen puolustuskyvyn ylläpitoa, kehittämistä ja käyttöä sekä ennaltaehkäisyä. Myös sotilaallisen avun vastaanottokyky on tärkeä osa puolustuksen kehittämistä. Osana tätä yhteistyötä Suomi kehittää tietoverkkojen ja johtamisjärjestelmäpalveluiden yhteensopivuutta Naton aloitteena käynnistetyn operaatioverkko- ja toimintakonseptin (FMN) avulla.

Suomi on järjestelyt vastaavan Naton ja Nato-maiden johtamisjärjestelmien yhteensopivuutta käsittelevän verkostopuolustuskonferenssin (NNEC - NATO Network Enabled Capabilities) Helsingissä keväällä 2011. FMN-työssä kehitetään kykyä tukea johtamista ja päätöksentekoa. Sen avulla tuotetaan joustava johtamiskyky, joka täyttää monikansallisten operaatioiden vaatimukset erilaisissa turvallisuusympäristöissä.

FMN:n johtaviin periaatteisiin kuuluvat kustannustietoisuus ja olemassa olevien järjestelmien ja standardien hyväksikäyttö. FMN:n tavoitteena on mahdollistaa monikansallisten joukkojen kyky operoida, kommunikoida ja kouluttaa yhdessä. Suomi on osallistunut FMN-yhteistyöhön jo useita vuosia ja saavuttanut vuoden 2016 aikana FMN:n tavoitteiden mukaisen teknisen ja toiminnallisen kyvykkyyden ensimmäisen vaiheen osalta.

Yleistietoa FMN:n verkkosivuilla