Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Eversti Henrik Elo Ilmasotakoulun johtajaksi

Pääesikunta 17.6.2019 11.46
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1.7.2019 lukien. Eversti Henrik Elo on määrätty Ilmasotakoulun johtajaksi.

Eversti Elo palvelee tällä hetkellä Pääesikunnan operatiivisella osastolla operatiivisen suunnittelusektorin johtajana. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien esikunnassa operatiivisen osaston apulaisosastopäällikkönä sekä Karjalan lennostossa Hävittäjälentolaivue 31:n komentajana. Hän toimi Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön komentajana vuosina 2013-2014.

Eversti Elo suoritti strategisen johtamisen ja kansainvälisen turvallisuuden opinnot Lontoossa, Royal College of Defence Studies -kurssilla 2017-2018. Hän suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Ilmasotakoulun nykyinen johtaja eversti Mikko Punnala siirtyy 1. heinäkuuta lukien Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntaan tehtävänään järjestelmäalan, kunnossapidon ja menotarvesuunnittelun kehittäminen.

Eversti Kari Kaakinen on määrätty apulaiskomentajaksi Panssariprikaatiin. Kaakinen siirtyy tehtävään tehtävistään Yhdysvalloissa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Pääesikunnassa sekä Suomen kriisinhallintajoukossa Libanonissa  suomalais-irlantilaisen pataljoonan komentaja. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Everstiluutnantti, kasvatustieteen tohtori Pekka Halonen on määrätty ainelaitoksen johtajaksi Johtamisen ja sotilaspedagogiikan laitokselle Maanpuolustuskorkeakouluun. Hän palvelee tällä hetkellä johtavana tutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen doktriiniosastolla.

Everstiluutnantti Jussi Puustinen on määrätty apulaisosastopäälliköksi Pääesikunnan viestintäosastolle. Hän palvelee tällä hetkellä osastoesiupseerina Pääesikunnan henkilöstöosastolla.

Eversti Henrik Elo