Hyppää sisältöön

Eversti Aihtia Utin jääkärirykmentin komentajaksi

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 23.4.2019 13.07
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. toukokuuta 2019 lukien. Eversti Jukka Aihtia on määrätty Utin jääkärirykmentin komentajaksi.

Eversti Aihtia palvelee tällä hetkellä Maanpuolustuskorkeakoulussa Maisteriosaston johtajana. Hän on aiemmin palvellut muun muassa koulutuspäällikkönä Maavoimien esikunnassa, opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä pataljoonan komentajana Karjalan prikaatissa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2001 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Everstiluutnantti Eero Svanberg on määrätty Maanpuolustuskorkeakoulun Maisteriosaston johtajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä suunnittelusektorin johtajana Pääesikunnan koulutusosastolla.

Everstiluutnantti Jussi Kosonen on määrätty Utin jääkärirykmentin esikuntapäälliköksi. Hän palvelee tällä hetkellä Erikoisjääkäripataljoonan komentajana Utin jääkärirykmentissä.

Everstiluutnantti Jari Kielenniva on määrätty Erikoisjääkäripataljoonan komentajaksi Utin jääkärirykmenttiin. Hän palvelee tällä hetkellä Turvallisuuskomitean sihteeristössä Puolustusministeriössä.

Everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola on määrätty Jääkäriprikaatin esikuntapäälliköksi. Hän palvelee tällä hetkellä osastopäällikkönä Maasotakoulun esikunnassa.

Komentaja Kaarle Wikström on määrätty Merivoimien komentajan edustajaksi suunnitteluosaston strategisen suunnittelun sektorille Pääesikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Rannikkolaivaston 7. Pintatorjuntalaivueen komentajana.

Komentaja Mikko Lehto on määrätty 7. Pintatorjuntalaivueen komentajaksi Rannikkolaivastoon. Hän palvelee tällä hetkellä projektipäällikkönä Järjestelmäkeskuksen projektiosastolla.

Everstiluutnantti Vesa Kankare on määrätty Kriisinhallintakeskuksen johtajaksi Porin prikaatiin. Hän palvelee tällä hetkellä Pääesikunnassa.

Majuri Henry Mikkonen on määrätty lentotekniikkalaivueen komentajaksi Karjalan lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä operaatiopäällikkönä Satakunnan lennoston esikunnassa.

Eversti Jukka Aihtia