Hyppää sisältöön

Eero Pyötsiä pääesikunnan päälliköksi

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 5.7.2019 14.45
Tiedote

Tasavallan presidentti on 5. heinäkuuta 2019 päättänyt seuraavista virkaan nimittämisistä ja tehtävään määräämisistä puolustusvoimissa:

Puolustusvoimien operaatiopäällikön, kenraaliluutnantti Eero Pyötsiän nimittäminen pääesikunnan päällikön virkaan ajaksi 1.8.2019 – 30.6.2022; Karjalan prikaatin komentajan, prikaatikenraali Pasi Välimäen määrääminen puolustusvoimien operaatiopäällikön tehtävään 1.8.2019 lukien; Porin prikaatin komentajan, eversti Mika Kalliomaan nimittäminen kenraalin virkaan ajaksi 1.8.2019 – 31.7.2024.

Kenraaliluutnantti Eero Tapio Pyötsiä (s. 1961) on toiminut puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2016 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä, Porin prikaatin komentajana ja puolustusvoimain komentajan adjutanttina. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Prikaatikenraali Pasi Tapio Välimäki (s. 1965) on palvellut Karjalan prikaatin komentajana vuodesta 2017 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä Regional Command North apulaisoperaatiopäällikkönä Afganistanissa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Eversti Mika Pekka Kalliomaa (s. 1966) on toiminut Porin prikaatin komentajana vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa valtakunnallisen maanpuolustuskurssin johtajana, puolustusvoimien viestintäjohtajana ja pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2013.

Pyötsiä: Pääesikunnan toiminta ajanmukainen

Pääesikunnan tulevan päällikön kenraaliluutnantti Eero Pyötsiän mukaan pääesikunnan päällikkyys on vaativa ja haastava tehtävä, joka hän ottaa vastaan luottavaisin mielin.

- Pääesikunnan työskentelyä ja toimintatapoja on kehitetty edeltäjieni aikana vastaamaan muuttuneita vaatimuksia niin yhteiskunnan kuin turvallisuusympäristön suunnalta. Monen Pääesikunnassa palvelemani vuoden jälkeen tiedän, että toimintamme on nyt ajanmukaista ja kykenee tarvittaessa nopeastikin vastaamaan uusiin haasteisiin, hän sanoo.

Eero Pyötsiän Curriculum Vitae

´