Asevelvollisuus jatkuu reservissä – Puolustusvoimista reserviin 1 303
Keskiviikkona 14. syyskuuta 1 303 varusmiestä päättää varusmiespalveluksensa ja siirtyy reserviin. Nyt kotiutuvista naisia on 84. Asevelvollisuusaika jatkuu sen vuoden loppuun asti, jolloin asevelvollinen täyttää 60 vuotta.
Nyt reserviin siirtyvät varusmiehet ovat palvelleet erikoisosaamista vaativissa miehistön tehtävissä, palvelusaika näissä tehtävissä on 255 päivää. Erikoistehtäviin koulutetaan 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Erikoiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa oikeudellisella ja kirkollisella alalla sekä viestintä-, tietotekniikka-, lääkintä- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.
Kotiutuvista 860 on palvellut Maavoimien, 321 Merivoimien ja 122 Ilmavoimien joukko-osastoissa.
Erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.
Miehistön erityistehtäviin valitut siirtyvät tehtäviinsä heti koulutushaarajakson jälkeen ja varusmiesjohtajat johtajakoulutuksen jälkeen. Johtajakoulutukseen valitut voivat hakea erityistehtäviin vielä aliupseeri- tai reserviupseerikurssin aikana. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.