Hyppää sisältöön

Merivoimien vuosipäivä Kotkassa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 2.7.2024 14.48
Tiedote
Markkinointikuva jossa on hymyileviä laivaston ja rannikkojoukkojen varusmiehiä.

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä tiistaina 9. heinäkuuta Kotkan Kantasatamassa. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Merivoimien aluksiin sekä kalustoon klo 11-18. Paikalla on myös sotilaskodin palvelut.

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä tiistaina 9. heinäkuuta Kotkan Kantasatamassa. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Merivoimien aluksiin sekä kalustoon klo 11-18. Paikalla on myös sotilaskodin palvelut.

Suomen Merivoimien 106. vuosipäivän vietto alkaa tiistaina 9. heinäkuuta klo 8, kun Kantasatamaan kiinnittyneillä aluksilla suoritetaan juhlallinen lipunnosto. Aamupäivän aikana Merivoimat laskee seppeleen Kotkan sankarihautausmaalle.

Klo 10 alkaa paraatikatselmus kenttähartauksineen Kantasatamassa. Paraatia komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Jukka Anteroinen. Katselmuksen suorittaa Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen. Kenttähartauden pitää sotilaspastori Henri Kivijärvi. Tilaisuutta on mahdollista seurata aidatun alueen ulkopuolelta ja Merikeskus Vellamon kattoterassilta.

Osa Merivoimien aluksista on avoinna yleisölle klo 11-18 Kotkan kantasataman laiturilla, jossa järjestetään samanaikaisesti myös Merivoimien rannikkojoukkojen kalustonäyttely ja mahdollisuus veneajeluihin. Kokonaisuutta täydentää Rannikkosotilaskotiyhdistyksen palvelut.

Vuosipäivän tunnelmasta on mahdollista nauttia myös Kotkan torilla, jossa Laivaston soittokunta viihdyttää yleisöä klo 12-13.

Alukset saapuvat Kotkaan jo maanantaina 8.7. Varsinaisena vuosipäivänä 9.7. alukset kunnioittavat vuosipäivää auringon laskiessa juhlavalaistuksella. Alukset irrottavat Kotkasta keskiviikkoaamuna klo 9 alkaen. Irrotus selostetaan, ja sitä voi seurata aidatun alueen ulkopuolelta.

Ihmiset tekevät juhlan

Merivoimien vuosipäivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Vuosipäivän tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #Merivoimat #merivoimienvuosipäivä, #vuosipäivä ja #Navyfi.

Paikalle tulijoita pyydetään huomioimaan, että Kotkan Kantasataman alueella on rajallinen määrä parkkipaikkoja, joten autot kannattaa jättää Kotkan keskustan Torin parkkihalliin, joka sijaitsee kävelyetäisyyllä.
 

´