Hyppää sisältöön

Maavoimien valmiusyksiköt harjoittelevat Etelä- ja Pohjois-Suomessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 9.7.2024 10.59
Tiedote
Viisi panssaroitua ajoneuvoa etenee metsän keskellä olevalla hiekkatiellä. Ajoneuvojen vierellä kulkee useita aseita kantavia sotilaita jalan.

Maavoimien valmiusyksiköt harjoittelevat Kaakonkulman alueella Etelä 2/24 -harjoituksessa Maasotakoulun johtamana 21.-26. heinäkuuta sekä Kaamanen-Näätämö alueella Ryske-harjoituksessa Jääkäriprikaatin johtamana 22.−26. heinäkuuta.

Etelä 2/24 -harjoituksessa kehitetään valmiusyksiköiden kykyä yhteistoimintaan puolustushaarojen, Rajavartiolaitoksen ja muiden viranomaisten kanssa. Erityisenä harjoituskohteena on yhteistoiminta muiden viranomaisten kanssa nopeassa tilannekehityksessä. Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien joukkoja Maasotakoulusta, Karjalan prikaatista, Kainuun prikaatista, Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä ja Rannikkoprikaatista sekä Maavoimien esikunnasta. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 1700 henkilöä ja noin 300 ajoneuvoa. Harjoitukseen sisältyy viranomaisyhteistyöharjoitteita ja harjoitusvalmisteluita yhteistyössä Rajavartiolaitoksen, Väyläviraston, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen, Fintrafficin, Kaakkois-Suomen poliisin, Kymenlaakson hyvinvointialueen, Virolahden kunnan ja YIT:n kanssa.

Harjoitusjoukot toimivat Puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi myös yleisillä paikoilla, mm. Valtatie 7 ympäristössä. Valtatie 7 on suljettu harjoituksen aikana Kattilaisen liittymän ja Vaalimaan liittymän väliseltä osuudelta 22.7. klo 8 - 30.7. klo 16. Valtatie 7:n suljetulle osuudelle on viitoitettu kiertotie 170. Harjoitusjoukkoja kalustoineen näkyy myös muilla yleisillä teillä joukkojen suorittaessa meno- ja paluumarsseja. 

Etelä 2/24-harjoitukseen liittyy lentotoimintaa. 

Jääkäriprikaatin valmiusyksikön RYSKE-harjoituksessa kehitetään valmiusyksikön toimintakykyä Kaamasen alueella. Harjoitukseen osallistuu Jääkäriprikaatin ja Norjan asevoimien joukkoja. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 250 henkilöä ja 25 ajoneuvoa. 

Valmiusyksikköjen harjoitukset ovat osa koulutussuunnitelman mukaista vuosittaista harjoitustoimintaa ja ne järjestetään kaksi kertaa vuodessa. 

 

Väyläviraston tiedote Etelä 2/24-harjoituksesta: Valtatie 7 kiertoreitille 22.7.–30.7. maavoimien harjoituksen vuoksi - Väylävirasto (vayla.fi)

´