Hyppää sisältöön

Ruotuväki: Yhdysvaltojen merijalkaväen osasto viipyy Suomessa kuukausia

Viestintäosasto
Julkaisuajankohta 4.11.2022 8.47
Tiedote

Yhdysvaltojen merijalkaväen, U.S. Marine Corpsin osasto saapui Uudenmaan prikaatiin Raaseporiin jo syyskuussa. Uusimmassa Ruotuväessä kerrotaan amerikkalaissotilaiden ensi tunnelmista lähes kolmen kuukauden harjoittelujaksolta, joka huipentuu Merivoimien Freezing Winds 22 -meripuolustusharjoitukseen marras-joulukuun vaihteessa.

Puolustusvoimien lisääntynyt harjoitustoiminta vaatii paljon myös henkilöstöltä. Puolustusvoiminen henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari sanoo Ruotuväen haastattelussa, että asiasta kannetaan huolta, ja lisähenkilöstöllä on koetettu lievittää työkuormaa. Sen sijaan sotilaiden ammattiliittojen esittämien työaikamuutosten aika ei Saaren mielestä ole nyt.

Marraskuun Ruotuväessä kerrotaan myös muun muassa sotilaskuljettajien maastoajokoulutuksesta. Kuljettajille eivät riitä pelkät siviilin kuorma-autonkuljettajan taidot.

Ruotuväessä käsitellään myös Venäjän mahdollista kykyä horjuttaa Euroopan jo valmiiksi kriisiytyneitä sähköntuotantomarkkinoita myös ydinvoiman kautta, kyberturvallisuutta sekä panssarintorjuntaa. 

Lue uusin Ruotuväki täältä.

 

 

´