Hyppää sisältöön

Yhdysvaltojen kansalliskaartin komentaja vieraili Suomessa

Julkaisuajankohta 14.2.2023 13.35
Tiedote

Yhdysvaltojen kansalliskaartin komentaja, kenraali Daniel Hokanson vieraili Suomessa 13.-14. helmikuuta. Vierailua isännöi Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen.

Kansalliskaartin komentajana, kenraali Hokanson on Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston (US Joint Chiefs of Staff) jäsen. Puolustushaarakomentajien neuvosto on valtiojohdon ylin sotilaallinen neuvonantoelin.

Suomen vierailun aikana kenraali Hokanson tapasi puolustusministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkisen sekä Puolustusvoimien ylimmän johdon. Keskustelujen aiheena oli muun muassa kahdenvälisen puolustusyhteistyön syventämisen mahdollisuudet.

– Minulla oli kunnia oppia lisää Suomen Puolustusvoimista sekä maan kokonaisturvallisuusmallista; se on todella merkittävä koko kansakuntaa koskeva lähestymistapa, joka muistuttaa minua monin tavoin Yhdysvaltain kansalliskaartin sotilaista. Suomella ja Yhdysvalloilla on kestävä kumppanuus sekä jaettu sitoutuminen rauhaan ja vakauteen. Turvallisuusyhteistyömme on laajentunut ja syventynyt viimeisen vuosikymmenen aikana, ja uskon sen vahvistuvan edelleen, kun edistämme kumppanuuttamme, kenraali Hokanson sanoo.

– Erinomaiset keskustelut takana. Oli ilo ja kunnia päästä kertomaan suomalaisesta asevelvollisuusjärjestelmästä ja maanpuolustuksesta osana yhteiskuntaa. Keskusteluissa esille nousivat eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet, miten syventää kahdenvälistä puolustusyhteistyötä tulevaisuudessa, Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen sanoo.

Vierailuohjelmaan sisältyi perehtyminen suomalaiseen asevelvollisuusjärjestelmään ja kokonaisuusturvallisuusmalliin. Kenraali Hokanson tutustui Maanpuolustuskurssien ja Turvallisuuskomitean toimintaan sekä seurasi varusmieskoulutusta Kaartin jääkärirykmentissä.

´