Hyppää sisältöön

Vuoden vaihteessa merkittäviä henkilövaihdoksia Pääesikunnassa

Julkaisuajankohta 30.12.2022 0.00
Tiedote

Pääesikunnassa tapahtuu 1. tammikuuta 2023 muutama tehtävänvaihdos.

Puolustusvoimien strategiapäällikkö, kenraaliluutnantti Kim Jäämeri siirtyy Suomen sotilasedustajaksi EU:ssa ja Natossa. Uudeksi strategiapäälliköksi on määrätty nykyinen Pääesikunnan suunnittelupäällikkö kenraalimajuri Janne Jaakkola. Nykyinen Suomen sotilasedustaja EU:ssa ja Natossa, kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen on määrätty Puolustusvoimien sotatalouspäälliköksi. Nykyinen sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kakkola siirtyy reserviin.

Kenraaliluutnantti Kim Jäämeri on toiminut Puolustusvoimien strategiapäällikkönä vuodesta 2017. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien komentajana ja operaatiopäällikkönä, Satakunnan lennoston komentajana sekä valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen on toiminut Suomen sotilasedustajana EU:ssa ja Natossa vuodesta 2021. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Pääesikunnan johtamisjärjestelmäpäällikkönä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtajana sekä apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2022.

Kenraalimajuri Janne Jaakkola on toiminut Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä vuodesta 2021. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä, sektorijohtajana Pääesikunnassa, Porin prikaatin esikuntapäällikkönä sekä vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2021. 

Kenraaliluutnantti Timo Kakkola on toiminut Puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä vuoden 2020 alusta. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana, Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntapäällikkönä, Maavoimien materiaalilaitoksen huolto-osaston osastopäällikkönä sekä Länsi-Suomen huoltorykmentin komentajana. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2020.
 

´