Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Ruotuväkis senaste nummer tar tag i den inre säkerhetens utmaningar

Press- och informationsavdelningen 17.9.2020 9.01
Pressmeddelande

I det färskaste numret av tidningen Ruotuväki berättar polisöverdirektör Seppo Kolehmainen att polisen har något att lära sig av försvarsmakten när det gäller utvecklingen av deras verksamhet över regeringsperioder.

I en gemensam intervju med kommendören för försvarsmakten, general Timo Kivinen säger Kolehmainen att utvecklingen av polisens verksamhet är för beroende av vad det rådande politiska läget råkar vara. Försvarsmakten utvecklas på basis av försvarspolitiska redogörelser, som sträcker sig över valperioderna. Kolehmainen avslöjar också att reservpoliser fortfarande behövs.

Inrikesminister Maria Ohisalo säger att samhället inte kan stängas ner helt och hållet på grund av coronan, eftersom det skulle bli både ekonomiskt och mänskligt dyrt. Ohisalo försäkrar också att coronakrisen har lärt säkerhetsbranschens aktörer att anpassa sig till nya utmaningar ännu bättre än tidigare.

I tidningen tar vi oss också en titt på september månads lokalförsvarsövningar, där samarbetet med myndigheter förbättrades, då krigarnas egna smarttelefoner för första gången användes för att stöda ledningen av trupperna. I tidningens reportage söker vi efter orsakerna till "gränsandan" som föds bland de i Norra Karelen utbildade gränsjägarna.

Hur skiljer sig de av marinen anskaffade lättorpedernas användningsområde från tyngre torpeders?
Och vad är gränsjägarkompaniets "gerillalampa"?

Läs det senaste numret av Ruotuväki.