Hyppää sisältöön

Suomi ja Ruotsi harjoittelivat Itämerellä – uhka mereltä torjuttiin yhdessä

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 14.9.2023 13.05
Tiedote

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimat toteuttivat 13. syyskuuta pohjoisen Itämeren alueella yhteisen harjoituksen, johon osallistui yksiköitä molempien maiden meri- ja ilmavoimista. Harjoitusjoukot suorittivat pintamaalien torjuntatehtävän, joka toteutettiin lyhyellä varoitusajalla. 

”Harjoitus onnistui hyvin", toteaa pääesikunnan valmiuspäällikkö, lippueamiraali Janne Huusko. "Toteutettu tehtävä oli haastava, mikä edellytti joukoilta korkeaa valmiutta, yhteistä tilannekuvaa sekä kykyä jakaa joustavasti informaatiota ja johtaa osallistuvia molempien maiden yksiköitä.”

Suomi ja Ruotsi ovat tiivistäneet kahdenvälistä puolustusyhteistyötään (FISE-yhteistyö) jo usean vuoden ajan. Tavoitteena on muun muassa kehittää yhteensopivuutta ja joukkojen valmiutta ja kykyä toimia yhdessä. Vuonna 2023 yhteistyö ja yhteinen harjoitustoiminta on arkipäivää kaikissa puolustushaaroissa.

Mahdolliset lisäkysymykset harjoituksesta pyydetään osoittamaan Puolustusvoimien mediapalveluun puh. 0299 510 975 / sähköposti [email protected]

Lisätietoja Suomen ja Ruotsin kahdenvälisestä sotilasyhteistyöstä löydät Puolustusvoimien FISE-verkkosivuilta.
 

´