Hyppää sisältöön

Suomi ja Norja yhteistyösopimukseen suojanaamarihankinnasta

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
14.6.2019 12.00
Tiedote

Suomi ja Norja ovat sopineet uuden sukupolven suojanaamareiden yhteishankinnasta. Hankinnan valmistelu on tehty pohjoismaisen puolustusalan Nordefco-yhteistyön puitteissa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Norjan puolustusministeriön alainen Norwegian Defense Material Agency (NDMA) allekirjoittivat yhteistyösopimuksen suojanaamarihankinnasta viikolla 24. Yhteispohjoismaisen suojanaamarihankinnan kilpailuttaa Suomen ja Norjan toimeksiannosta Naton logistiikkavirasto NSPA (Nato Support and Procurement Agency).  Yhteishankinnalla tavoitellaan volyymietua, huoltovarmuutta ja yhteensopivuutta.

Uuden sukupolven suojanaamareilla korvataan puolustusvoimissa käytöstä poistuvia M95-naamareita. Uudet suojanaamarit tarjoavat taistelijalle aiempaa parempaa suojaa taisteluaineita vastaan.

Hankintaprosessiin kuuluvat syksyllä 2019 järjestettävät kenttäkokeet. Hankintapäätös suojanaamareista on määrä tehdä alkuvuodesta 2020, ja toimitusten on määrä käynnistyä vuoden 2020 aikana. Uudet suojanaamarit suunnitellaan otettavan koulutuskäyttöön heinäkuussa 2023.

 

Lisätietoja:

Majuri Mikko Elo, Maavoimien esikunta, p. 0299 800 (vaihde)