Hyppää sisältöön

Sotilaspapin työ Karjalan lennostossa

Julkaisuajankohta 11.5.2021 16.15

Sotilaspappi Juhana on vaihtamassa Puolustusvoimien toiseen yksikköön. Lue millaisia kokemuksia hänelle on kertynyt hengellisen alan tehtävistä Karjalan lennostossa.

"Koen Puolustusvoimien tehtävän Suomessa erittäin tärkeäksi ja se tekee myös omasta työstäni mielekkään ja merkityksellisen. Sotilaspappina kannan korteni kekoon rauhan turvaamiseksi kotimaassamme. Lisäksi koen Puolustusvoimat erittäin hyväksi ja luotettavaksi työnantajaksi.

Sotilaspapin työssä mielenkiintoisinta on sen monipuolisuus ja mahdollisuus osallistua moneen sellaiseen asiaan, mikä siviilityössä ei ole mahdollista. Sotilaspapin työnkuva vaihtelee Puolustusvoimien sisällä ja riippuu joukko-osaston päätehtävästä. Karjalan lennostossa sotilaspapin työ on koulutuspainotteista ammattisotilaiden parissa haastavien aiheiden äärellä. Työhön kuuluu myös siviilihenkilöstön kanssa toimiminen ja varusmiesten kouluttaminen. Työ on Sotilaspapin vastuualueella olevan taistelijan mielen koulutus avaa uusia näkökulmia sotilaan toimintakykyyn ja ihmisenä elämiseen ja näen aiheeseen syventymisen erittäin mielenkiintoisena.

Sotilaspapin asiantuntijatehtävä edellyttää päämäärätietoista ja sinnikästä asennetta, valmiutta osaamisen kehittämiseen ja kykyä perehtyä asioihin syvällisesti, jotta niitä voi sitten kouluttaa muille. Toki Puolustusvoimat järjestää koulutusta myös sotilaspapeille, mutta opittua on kyettävä soveltamaan käytäntöön. Sotilaspapilta odotetaan helposti lähestyttävyyttä, avoimuutta ja ihmisten kohtaamisen taitoa. Lisäksi tarvitaan valmiutta kriisityöhön ja kykyä rinnalla kulkemiseen.

Tässä työssä ei tule koskaan valmiiksi. Koenkin olevani etuoikeutettu saadessani tehdä tätä työtä. Tämä tehtävä vapautuu siirtyessäni sotilaspapiksi toiseen joukko-osastoon."

´