Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo kuuluu jälleen elokuussa

Pääesikunta 19.7.2018 15.00 | Julkaistu suomeksi 19.7.2018 klo 15.18
Tiedote

Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo järjestetään 30.7.-4.8.2018 Haminassa teemalla Puolustusvoimat 100 vuotta. Tapahtumassa esiintyvät kaikki Suomen sotilassoittokunnat. Sotilasmusiikin lisäksi Puolustusvoimat 100 -tapahtumakentällä voi tutustua Puolustusvoimien toimintaan ja kalustoon.

Hamina Tattoo on vakiintunut joka toinen vuosi järjestettäväksi viikon mittaiseksi kansainväliseksi sotilasmusiikin suurtapahtumaksi. Vuonna 2018 Haminaan saapuu edustajia Hollannista, Norjasta, Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Venäjältä, Saksasta sekä Etelä-Koreasta. Lisäksi tapahtumaan osallistuvat kaikki Suomen sotilassoittokunnat eli Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Ilmavoimien soittokunta, Rakuunasoittokunta, Lapin sotilassoittokunta ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Tapahtumakentällä voi tutustua Puolustusvoimien kalustoon 1.-4.8.

Reserviupseerikoulun päärakennuksen alueella voi tutustua kattavasti Puolustusvoimien toimintaan. Tapahtumakentällä on esillä Maavoimien ja Ilmavoimien kalustoa ja varusteita, päärakennuksessa on Ilmavoimien Hornet-lentosimulaattoripeli, historianäyttely sekä Aluetoimiston infopiste. Tapahtumakentällä järjestettävästä soitinhuutokaupasta voi ostaa soittokuntien käytöstä poistettuja soittimia ja soitintarvikkeita. Tervasaaren laiturissa voi tutustua Merivoimien ohjusvene Haminaan.

Puolustusvoimien soittokunnat esiintyvät lavalla torstaista lauantaihin

Torstaina 2.8. kello 16.30 Laivaston soittokunta
Perjantaina 3.8. kello 12.30 Rakuunasoittokunta ja kello 17.30 Ilmavoimien soittokunta
Lauantaina 4.8. kello 12.00 Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja kello 16.30 Lapin sotilassoittokunta

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Paikan päällä myös sotilaskodin myyntipiste.

Puolustusvoimien ohjelma Hamina Tattoossa: https://puolustusvoimat.fi/hamina-tattoo