Hyppää sisältöön

Ruotuväki: Maskit pois jo marraskuussa, helmikuussa ehkä paluu normaaliin

Viestintäosasto
21.10.2021 8.40
Tiedote

Puolustusvoimissa koronarajoituksia puretaan asteittain. Jos epidemiatilanne sen sallii, helmikuun puolessa välissä palataan koronaa edeltäviin, normaaleihin varusmieskoulutuksen järjestelyihin, kerrotaan tuoreimmassa Ruotuväessä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto kaipaa Ruotuväen haastattelussa tuntumaa ja ymmärrystä konfliktien taustatekijöistä. Mali ja mahdollisesti myös Mosambik ovat Haaviston mukaan seuraavia Suomen kriisinhallintakohteita.

Reportaasissa tutustutaan yhteiskuntamme portinvartijoiden eli Tullin toimintaan. Muun muassa huumausainekoira Hamba bah lotta eli tuttavallisemmin Jutta suorittaa tehtävänsä jo kuin vanha konkari.

Jalkaväen tarkastaja, eversti Rainer Peltoniemi valottaa Ruotsin kanssa yhteisen käsiaseperheen kehittämisprosessia – yhteistyö on alkanut lupaavasti, ja jo vuosikymmenen lopussa yhteinen käsiasearsenaali voi olla todellisuutta.

Jos tämä paketti jätti kylmäksi, voi lehdestä lukea vielä EU:n strategisesta autonomiasta, Suomen kriisinhallintaosallistumisen historiasta sekä muusikko J. Karjalaisen ja piispa Mari Leppäsen ajatuksista.

Lue uusin Ruotuväki tästä linkistä