Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien MILjazz-kiertue Tampereella 6. kesäkuuta

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 31.5.2023 10.25
Tiedote

Puolustusvoimien kesäkiertue palaa juurilleen ja on jälleen MILjazz muutaman vuoden tauon jälkeen. Kesäkuussa yhteensä seitsemällä paikkakunnalla järjestettävissä hyvän mielen ulkoilmatapahtumissa on jokaiselle jotakin, Puolustusvoimien kalustosta sotilaskodin munkkeihin ja musiikkia popista souliin.

Tampereella tapahtuma käynnistyy tiistaina 6. kesäkuuta klo 14 Hämeenpuistossa avautuvalla kalustoesittelyllä. Hämeenkadun ja Satakunnankadun välisellä alueella on aiempien vuosien tapaan tilaisuus tutustua Puolustusvoimien nykykalustoon, esillä ovat muun muassa taistelupanssarivaunu Leopard 2A6 ja Moukarinakin tunnettu panssarihaupitsi K9. Panssarimuseolta mukaan saapuu menneiltä ajoilta Komsomolets-panssaritraktori tykkeineen.

Hornet-simulaattoripelissä voi turvallisesti kokeilla hävittäjälentäjän roolia istuen oikealla Hornetin heittoistuimella, ja pikkuväki pääsee koeistumaan maastoskootterin ja kipuamaan myös muiden ajokkien kyytiin. Omasta erikoisosaamisestaan kertoo Puolustusvoimien tutkimuslaitos. Sen laajalla osastolla voi muun muassa tehdä tietokoneella monitehtäväsuorituskyvyn mittaamiseen tarkoitetun psykologisen testin, testata voimiaan ns. isometrisellä maastavetotestillä sekä käden lihasten voimaa puristusvoimamittarilla.

Tapahtumassa on tarjolla tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, Puolustusvoimista työnantajana niin siviili- kuin sotilastehtävienkin osalta, sekä vapaaehtoisen maanpuolustustyön mahdollisuuksista. Puolustusvoimien kumppaneista ovat mukana Patria ja Millog. Leijona Catering tarjoilee hernekeittolounasta ja Sotilaskoti palvelee myyntipisteissään koko tapahtuman ajan. Puistossa pääsee myös seuraamaan, miten munkkien paistaminen kenttäleipomo-olosuhteissa tapahtuu. 

Leijona-rumpuryhmä ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kivääritaitoryhmä esiintyvät Hämeenpuiston tapahtuma-aukiolla klo 14.30 ja klo 16.30. 

Satakunnan lennoston toteuttaman Hornet-ylilennon myötä klo 18.00 tapahtuma jatkuu konsertilla Laikunlavan alueella. Konsertin avaa Ilmavoimien Big Band, joka viihdyttää yleisöä kahden setin ajan. Ensimmäisessä osuudessa kuullaan kesäpäivän kruunaavia big band -klassikoita, ja ilta jatkuu mukaansatempaavalla show’lla yhdessä soulmuusikko Sami Saaren kanssa. 

Illan huipentaa Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Showband, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen. Varusmiesten tähdittämän noin 20-henkisen bilebändin bravuurina ovat niin klassisen rockin helmet ja menevät funkit kuin myös nykypäivän tunnetuimmat pop- ja rap-hitit.

Tampereen tapahtuman järjestelyistä vastaa Puolustusvoimien logistiikkalaitos.

Kalustoesittely Hämeenpuistossa klo 14-18
Konsertti Laikunlavalla klo 18-21

Vapaa pääsy 

miljazz.fi

´