Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien Marssi seitsemään ihmeeseen -tuotanto finalistina tapahtuma-alan kisassa

Julkaisuajankohta 12.3.2024 15.28
Tiedote

Puolustusvoimien sotilasmusiikkialan Marssi seitsemään ihmeeseen suurkiertue vuodelta 2023 on nimetty finalistiksi tapahtuma-alan Evento Awards -kilpailun yhteiskunnallisten tapahtumien sarjaan.

Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue oli Puolustusvoimien ja sotilasmusiikkialan taidonnäyte, jossa maailmanlaajuinen tattoo-perinne nostettiin uudelle tasolle: tuloksena oli yli 300 soittajan voimin edennyt massiivinen ja vaikuttava, etenkin lapsille ja nuorille suunnattu musiikkiteatteria, kuviomarssia ja videopeliä yhdistelevä esitys seitsemässä kaupungissa. Puolustusvoimat tarjosi esityspaikkakunnilla koululaisnäytökset alueen kouluille ja ryhmien opettajille. Maksuttoman esityksen näki yli 11 000 koululaista. 

Kiertueen tavoitteena oli tukea positiivista työnantajakuvaa, edistää maanpuolustustahtoa ja tehdä tunnetuksi suomalaista asevelvollisuutta ja Puolustusvoimien monipuolista toimintaa. Kiertueella haluttiin tavoittaa nuoret ja tuoda varusmiespalveluksen erilaisia vaihtoehtoja näkyväksi sekä tarjota tietoa Puolustusvoimien monipuolisista työtehtävistä ja -urista. Lisäksi tarjottiin elämyksiä ja ajateltavaa; yhdessä tekemisessä on voimaa; kulttuuri ja musiikki ovat merkittävä hyvinvoinnin tuoja ja; musiikista voi tulla ammatti myös armeijassa.  

Soittokunnista mukana olivat Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Rakuunasoittokunta, Lapin sotilassoittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Ilmavoimien Big Band, reserviläisistä koostunut rumpuryhmä sekä nuoriso-orkestereista Rauman poikasoittokunta ja Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri. Aloitusnumerossa mukana oli paikallisia nuoriso-orkestereita yhteensä yli tuhannen soittajan voimin. Rooleissa nähtiin Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan opiskelijoita sekä ammattinäyttelijöitä. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muoti- ja puvustuslinjalaiset toteuttivat puvustuksen. Valtaosan kiertueesta toteuttivat varusmiehet ja Puolustusvoimien henkilöstö.

Työryhmä
Taiteellinen johto Pasi-Heikki Mikkola
Käsikirjoitus Samuel Harjanne, Jack Johansson ja Petrus Kähkönen
Ohjaus Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen
Musiikin sävellys Timo Forsström
Laulujen sävellys ja sanoitus Onni Lonka
Valo- ja videosuunnittelu Toni Haaranen
Äänisuunnittelu Raine Kasper
Tuottajat Ruusa Hilakari, Petri Junna, Marjo Riihimäki (2022)

Yhteiskunnallisten tapahtumien kisasarjaan sopivat työt ovat hyväntekeväisyyteen keskittyviä tapahtumia tai yhteiskunnallisesti muuta merkittävää hyvää edistäviä tapahtumia, joissa järjestäjinä on esimerkiksi julkisen tahon, yrityksen tai kolmannen sektorin toimija. Tapahtuman tavoitteena voi olla kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen tai sen avulla voidaan edistää muita yhteiskunnallisesti tärkeitä arvoja ja tekoja. 

Arviointikriteereissä painotetaan tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tapahtuman toteutuksen sosiaalista, ekologista ja taloudellista vastuullisuutta. Voittaja julkistetaan 11. huhtikuuta.

´