Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Puolustusvoimien logistiikkalaitos valitsi Laivue 2020 -hankkeen taistelujärjestelmän tarjoajat

Puolustusvoimien logistiikkalaitos 10.4.2017 15.37
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on valinnut Laivue 2020 taistelujärjestelmän toimittajaehdokkaiksi saksalaisen Atlas Elektronik GmbH:n, kanadalaisen Lockheed Martin Canada Inc:n ja ruotsalaisen Saab Ab:n.

Logistiikkalaitos lähetti viime vuoden lopulla 12 yritykselle pyynnön hakea Laivue 2020 -alusten taistelujärjestelmän tarjouskilpailuun. Osallistumishakemuksen lähetti kahdeksan yritystä. Logistiikkalaitos on tehnyt osallistumishakemusten arviointityön yhteistyössä Merivoimien, pääesikunnan ja puolustusministeriön kanssa. Puolustushallinnon ulkopuolinen toimija on varmistanut osallistumishakemusprosessin riippumattomuutta ja laatua.  

Yritysten valintakriteerit olivat taistelujärjestelmän integrointiosaaminen, tekninen kyvykkyys, projektikyvykkyys, kaupalliset ja juridiset vaatimukset, elinkaariosaaminen, teollinen yhteistyö, laatu ja turvallisuus. 

Logistiikkalaitos lähettää valituille yrityksille neuvottelukutsun ja alustavan tarjouspyynnön alkukesästä 2017. Tämä käynnistää neuvotteluvaiheen, jonka päätteeksi on tarkoitus solmia hankintasopimus valitun yrityksen kanssa vuoden 2018 aikana.

Taistelujärjestelmätoimitus koostuu aseista, sensoreista ja johtamisjärjestelmistä sekä näiden integroinnista.