Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus juhlistaa 17. vuosipäiväänsä

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus
Julkaisuajankohta 18.6.2024 10.47
Tiedote

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen 17. vuosipäivää juhlitaan 22.6.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus aloitti toimintansa 1.1.2007, kun Puolustusvoimien tietotekniikkalaitos yhdistettiin Maanpuolustusalueiden johtamisjärjestelmäosastojen ja tietotekniikkakeskusten kanssa. Virallinen vuosipäivä perustuu puolustusministerin 22.6.2005 tekemään päätökseen Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen perustamisesta.

- Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus on nyt 17 vuotta vanha. Myös edellisistä isoista muutoksista, kuten puolustusvoimauudistuksesta ja turvallisuusverkkotoimintaan liittyvistä ulkoistuksista on kohta kulunut vuosikymmen. Muutos johtamisjärjestelmäalalla ja kyberpuolustuksessa on kuitenkin jatkuvaa, ja teini-ikäinen keskus ei voi levätä laakereillaan.
Nato-integraatio ja muu puolustuskyvyn kehittyminen edellyttävät paljon työtä johtamisjärjestelmätoimialalla. Digitalisaatio ja pilvipalveluissa näkemämme tekoälyvyörytys haastavat myös Puolustusvoimien tuottamia tietojärjestelmiä. Kybertoimintaympäristön merkitys Puolustusvoimien ja yhteiskunnan toiminnalle tulee jatkuvasti kriittisemmäksi, ja kyberpuolustuksen täytyy kehittyä uhkaympäristön tahdissa. Johtamisjärjestelmät ja kyberpuolustus ovat kriittisiä sotilaalliselle maanpuolustukselle nykyaikaisella taistelukentällä. Jännitteisessä turvallisuustilanteessa PVJJK:n täytyy ylläpitää valmiutta joka päivä, toteaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtaja, insinöörieversti Janne Jokinen.

Johtamisjärjestelmäkeskuksen vuosipäivän juhlatilaisuus järjestettiin 13.6. Jyväskylässä. Ohjelmassa oli johtajan juhlapuheen sekä palkitsemisien lisäksi myös kaksi asiantuntijaa luennoimassa; Professori Antero Holmila Jyväskylän Ylipistolta aiheenaan ”Rauhaan paluun problematiikka eilen, tänään ja huomenna” sekä everstiluutnantti Matti Anttila Keski-Suomen aluetoimistosta aiheenaan ”Aluetoimiston toiminta, valmiussuunnittelu ja yhteistoiminta”.
 

´