Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat jatkaa kotimaisten ohjelmistopohjaisten taktisten reitittimien ja niiden radiolaitteiden puitesopimusta

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
22.12.2020 14.02
Tiedote

Puolustusvoimat jatkaa kenttäviestijärjestelmään kuuluvien laitteiden puitesopimusta kotimaisen Bittium Wireless Oy:n kanssa. Sopimuksella jatketaan Maavoimien joukkojen varustelua ja korvataan poistuvaa kenttäviestimateriaalia. Puitesopimuksen jatko mahdollistaa Maa-, Meri- ja Ilmavoimien sekä toimialojen joukkojen varustelun ohjelmistopohjaisella ratkaisulla.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen 21.12.2020 tekemään puitesopimuksen kotimaisen ohjelmistopohjaisten taktisten reitittimien ja niiden radiolaitteiden hankinnasta Bittium Wireless Oy:n kanssa. 

Puitesopimuksen tuotteet liittyvät useisiin Puolustusvoimissa käynnissä oleviin hankkeisiin, ja niillä varustetaan useita erityyppisten joukkojen johtamispaikkoja ja viestiasemia.

Sopimuksella hankittavia laitteita käytetään turvalliseen tiedonsiirtoon osana langattoman taktisen tiedonsiirtoverkon kokonaisuutta Puolustusvoimissa. Hankittavien laitteiden radioteknisiä ominaisuuksia voidaan kehittää ohjelmistojen avulla muuttamatta itse radiolaitteen osia.

- Hankittava materiaali on kehitetty yhteistyössä kotimaisen teollisuuden kanssa. Uudet järjestelmät parantavat joukkojen viestiyhteyksien kapasiteettia, taistelunkestoa ja yhteentoimivuutta etenkin liikkuvien taistelujen johtamisessa, toteaa Maavoimien viestitarkastaja eversti Eero Valkola. Lisäksi voimme hyödyntää olemassa olevia ylläpito-, koulutus- ja kunnossapitojärjestelyjä, mikä parantaa järjestelmän kustannustehokkuutta.   

Hankittavat järjestelmät tulevat kaikkien kolmen puolustushaaran ja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen käyttöön.  

Puitesopimus kattaa toimitusvuodet 2021–2024. Ohjelmistoradioteknologiaa on otettu Puolustusvoimissa asteittain käyttöön. Sopimus on jatkoa vuonna 2017 solmitulle puitesopimukselle.

Puitesopimuksen arvonlisäveroton enimmäisarvo on noin 30 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on enintään noin 50 henkilötyövuotta.