Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat harjoittelee vedenalaisen infrastruktuurin suojaamista yhdessä Rajavartiolaitoksen, Britannian ja Viron kanssa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 4.12.2023 11.57
Tiedote

Puolustusvoimat harjoittelee yhdessä Rajavartiolaitoksen, Britannian ja Viron kanssa Itämeren alueella 4.-5.12.2023. Harjoituksen tavoitteena on kehittää kykyä valvoa ja suojata vedenalaista infrastruktuuria sekä torjua vedenalaisia sotilaallisia uhkia.

Harjoitus on osa 28.11.2023 JEF-maiden (Joint Expeditionary Force) päätöksen mukaista valvonnan ja läsnäolon tehostamista Itämeren alueella. Harjoitukseen osallistuu Merivoimat, Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartiosto, Britannian kuninkaalliset merivoimat sekä Viron merivoimat. 

Pääesikunnan valmiuspäällikön, lippueamiraali Janne Huuskon mukaan JEF:n varautumissuunnitelman aktivointi ja Naton merellisen läsnäolon lisääntyminen Itämerellä muodostavat kokonaisuuden, jolla tehostetaan vedenalaisen infrastruktuurin valvontaa ja suojaa.

- Balticconnectorin tapahtumien jälkeen monet Itämeren maat ovat tehostaneet yhteistoimintaa sekä tehneet omia kansallisia merialueen valvontaan liittyviä toimenpiteitä. Tämä harjoitus on yksi osoitus siitä, että kykenemme yhdessä liittolaisten kanssa valvomaan ja turvaamaan meille tärkeän infrastruktuurin.

Puolustusministeriön tiedote JEF-maiden valvonnan ja läsnäolon tehostamisesta Itämerellä

JEF-maiden puolustusministerien julkilausuma 28.11.2023 (vain englanniksi)

Perustietoa JEF-yhteistyöstä

´