Hyppää sisältöön

Puolustustutkimuksen vuosikirja 2021

Puolustusvoimien tutkimuslaitos
Julkaisuajankohta 16.4.2021 11.46
Tiedote

Puolustustutkimuksen vuosikirja 2021 tarjoaa ajankohtaisen poikkileikkauksen Puolustusvoimien tutkimustoimintaan. Kirjan yhtenä teemana on COVID-19-pandemia.

Vuoden 2021 vuosikirja on järjestyksessään seitsemäs. Vuosikirja sisältää tälläkin kertaa kaikkien Puolustusvoimissa puolustustutkimusta tekevien organisaatioiden yleistajuisia katsauksia tutkimus-ja kehittämistoiminnasta. Vuosikirjaan on pyritty kokoamaan sekä puolustustutkimuksen että laajemman lukijakunnan näkökulmasta ajankohtaisia aiheita. Aiheen voi tehdä ajankohtaiseksi esimerkiksi siihen liittyvän tutkimuksen valmistuminen, uuden osaamisalueen tunnistaminen tai kehittäminen sekä myös aiheen liittyminen yhteiskunnalliseen tai kansainväliseen keskusteluun.

COVID-19-pandemia

Vuoden 2020 uutisointia ja keskustelua leimasi voimakkaasti COVID-19-pandemia. Vaikka aiheeseen liittyvää uutisointia on ollutkin jo paljon, päädyttiin pandemia ottamaan tämän vuosikirjan teemaksi, ja noin kolmasosa artikkeleista liittyy siihen. Kuvaukset tutkimusorganisaatioiden osallistumisesta pandemian hallintaan tai havainnot sen vaikutuksista toimintaan tarjoavat tietoa Puolustusvoimien kyvystä hyödyntää laaja-alaista osaamistaan ja suunnata toimintaansa poikkeavien tarpeiden mukaan. Pandemiasta huolimatta Puolustusvoimat kykeni huolehtimaan myös puolustustutkimuksen tehtävistään ja tässäkin vuosikirjassa esitellään sen tuloksia tuttuun tapaan.

Puolustustutkimuksen vuosikirja 2021