Hyppää sisältöön

Puolustustutkimuksen vuosikirja 2020

Puolustusvoimien tutkimuslaitos
Julkaisuajankohta 4.5.2020 14.14
Tiedote

Vuoden 2020 Puolustustutkimuksen vuosikirja tarjoaa poikkileikkauksen Puolustusvoimien tutkimustoimintaan.

Puolustustutkimuksen vuosikirja 2020 on laatuaan kuudes. Se tarjoaa aiempien vuosien tapaan poikkileikkauksen Puolustusvoimien tutkimustoimintaan lukuisissa tiiviissä ja helppolukuisissa
artikkeleissa. Vuodesta 2018 alkaen vuosikirja on ollut puolustusvoimallinen tuote, jossa jokaisella Puolustusvoimissa tutkimus- ja kehittämistoimintaa toteuttavalla organisaatiolla on ollut mahdollisuus tuottaa kirjaan sisältöä.

Tälläkin kertaa lukijalla on mahdollisuus saada käsitys puolustustutkimuksen monimuotoisuudesta ja monitieteisyydestä. Tutkimuksen monimuotoisuutta ilmentää muun muassa tarkasteltavan aikahorisontin vaihtelu käytössä olevien suorituskykyjen testauksesta ja evaluoinnista suorituskykyjen rakentamisen kautta aina 2030-luvun lopulle ulottuvaan strategiseen ennakointiin. Vaikka tällä kertaa sotahistoriaa tai strategisia muutostrendejä kohti vuotta 2050 ei kirjoituksissa tarkastellakaan, myös nämä sisältyvät monimuotoiseen puolustustutkimukseen. Kirjoituksissa heijastuu selvästi monitieteisyys, mikä onkin merkittävä voimavara niin tutkimustoiminnan kokonaisuudessa kuin yksittäisten tutkimustenkin näkökulmasta.

´