Hyppää sisältöön

Professori Heikki Kyröläiselle elämäntyöpalkinto Lontoossa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 20.9.2023 8.24
Tiedote

Professori Heikki Kyröläiselle myönnettiin elämäntyöpalkinto Lontoossa 12.-14.9.2023 järjestetyssä kuudennessa kansainvälisessä sotilaan fyysisen toimintakyvyn kongressissa (International Congress on Soldiers´ Physical Performance, ICSPP). Heikki Kyröläisellä on yhteisprofessuuri Jyväskylän yliopistossa ja Maanpuolustuskorkeakoululla.

Elämäntyöpalkinto myönnettiin pitkäaikaisesta tutkimustoiminnasta sotilaan toimintakyvyn alueella. Professori Kyröläinen on julkaissut yli 250 kansainvälistä vertaisarvioitua tutkimusjulkaisua. Hän on myös yksi kongressin perustajajäsenistä. Nykyään maailman suurin sotilaan toimintakykyyn erikoistunut kongressi syntyi Puolustusvoimien ja Jyväskylän yliopiston yhteistyön tuloksena. Ensimmäinen kongressi järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2005.

Professori Kyröläinen oli kiitollinen ja ylpeä huomionosoituksesta.

- On hienoa nähdä kongressisarjan kehitys tietäen, että kongressi on saanut alkunsa Suomessa. Olen ylpeä tutkimustoimintaamme kohtaan osoitetusta arvostuksesta kansainvälisessä tutkijayhteisössä. Pienenä maana olemme tehneet systemaattista ja tuloksekasta yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa yli 20 vuotta.

Lontoon kongressissa oli lähes 700 osallistujaa 27 eri maasta. Suomesta osallistui 10 tutkijaa, joista jokaisella oli esitys kongressissa. Seuraava kongressi järjestetään vuonna 2026 Pariisissa.

´