Hyppää sisältöön

Pohjoismaisten komentajien ja puolustusmateriaalijohtajien kokous

Puolustusvoimat
20.8.2021 15.00
Tiedote

Pohjoismaiden puolustusvoimien komentajat ja puolustusmateriaalijohtajat kokoontuivat etäyhteyksin perjantaina 20.8.2021. Kokousta isännöivät Suomen puolustusvoimien komentaja kenraali Timo Kivinen yhdessä Puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston ylijohtajan Raimo Jyväsjärven kanssa. Suomi toimii vuonna 2021 NORDEFCO:n puheenjohtajamaana.

Kokouksessa käsiteltiin pohjoismaisen yhteistoiminnan kehittämistä. Tiivis yhteistyö viestii muille, että pohjoismaat kykenevät toimimaan kaikissa tilanteissa. Rauhan, kriisin ja konfliktin ajan yhteistoimintakyvyn kehittäminen on myös NORDEFCON Visio 2025:n keskeisin tavoite, jonka toimeenpanoa Suomi puheenjohtajuuskaudellaan edistää. 

Turvallisuustilanne Euroopassa ja lähialueellamme on laajentanut pohjoismaista yhteistyötä viime vuosina. Pohjoismaat jakavat yhteisen taustan ja turvallisuushaasteet. Pohjoismaiden historia ja kulttuuri yhdistävät meitä, luovat pohjoismaista identiteettiä ja lisäävät maidemme välistä luottamusta. Näin ollen yhteistyö on lopulta enemmän kuin osiensa summa, painotti kenraali Kivinen puheessaan.