Hyppää sisältöön

Pohjois-Euroopan asevoimien komentajat koolla Suomessa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 29.9.2021 14.13
Tiedote

Northern Europe Chiefs of Defence (NE CHOD) -kokous järjestetään 29.–30. syyskuuta 2021 Helsingissä. Kokousta isännöi Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen yhdessä Yhdysvaltain asevoimien Euroopan johtoportaan komentajan (COM USEUCOM) kenraali Tod D. Woltersin kanssa.

Kokoukseen on kutsuttu USEUCOM:n lisäksi kahdentoista Pohjois-Euroopan maan asevoimien komentajat keskustelemaan Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen turvallisuusympäristöstä ja haasteista.

Vuosittain toteutettavien kokousten järjestelyvastuu kiertää osallistuvien maiden kesken. Tänä vuonna uusina maina kokoukseen on kutsuttu Iso-Britannia ja Alankomaat. 

– Kumppanimaiden kollegoiden tapaamiset ovat hyvä mahdollisuus keskustella kaikkia kiinnostavista aiheista. Tämä parantaa tilanneymmärrystämme ja tarjoaa myös tilaisuuden tuoda esille Suomen kannalta merkittäviä näkökulmia, toteaa Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. 

– Pohjoisimpien alueiden ja Baltian strategista tärkeyttä ei voi aliarvioida, sanoo kenraali Tod D. Wolters, Yhdysvaltojen asevoimien Euroopan johtoportaan komentaja. 

– Pohjois-Euroopan liittolaisemme ja kumppanimme ovat erittäin osaavia ja heillä on monipuolinen kokemus, joka edistää valtavasti Euro-Atlantin turvallisuutta, hän jatkaa.

Suomi on osallistunut NE CHOD -kokouksiin vuodesta 2012 alkaen.

´