Hyppää sisältöön

Euroopan unionin sotilaskomitean puheenjohtaja vieraili Suomessa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 28.6.2024 17.20
Tiedote
Euroopan unionin sotilaskomitean puheenjohtaja, kenraali Robert Brieger ja Puolustusvoimain komentaja, kenraali Janne Jaakkola.

Euroopan unionin sotilaskomitean puheenjohtaja (CEUMC), kenraali Robert Brieger vieraili Suomessa 26.-28. kesäkuuta 2024.

Ohjelmaan sisältyi muun muassa käynnit Huoltovarmuuskeskuksessa, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus Hybrid CoE:ssa sekä Kaartin jääkärirykmentissä. Vierailua isännöinyt Puolustusvoimain komentaja, kenraali Janne Jaakkola korosti vierailun aikana erityisesti suomalaisia turvallisuuden ja puolustuksen erityispiirteitä:


-    On ollut ilo esitellä kenraali Briegerille suomalaista osaamista ja yhteiskunnan eri toimijoiden välistä yhteistoimintaa. Suomalainen kokonaisturvallisuuden malli sekä asevelvollisuus ovat kansallisia vahvuuksiamme. Toivon, että vierailun aikana on edelleen vahvistunut kuva turvallisuuteen ja puolustukseen vakavasti suhtautuvasta kansakunnasta osana eurooppalaista ja transatlanttista kokonaisuutta.

 

 

Kenraali Brieger korosti EU:n turvallisuus- ja puolustusyhteistyön merkitystä: 

-     Olen kiitollinen lämpimästä vastaanotosta ja vieraanvaraisuudesta Suomen vierailuni aikana. Sain mahdollisuuden tavata Puolustusvoimien komentajan, kenraali Janne Jaakkolan, Hybrid CoE:n johtajan Teija Tiilikaisen sekä Huoltovarmuuskeskuksen johtajan Janne Känkäsen. Lisäksi vierailin myös Kaartin jääkärirykmentissä. Kävimme asiantuntijoiden ja kollegojen kanssa mielenkiintoisia keskusteluja turvallisuushaasteista, kriisinhallinnasta ja EU-yhteistyöstä rauhan, vakauden ja vaurauden edistämiseksi.

 

 

 

Euroopan unionin sotilaskomitean puheenjohtaja, joka edustaa EU:n puolustusvoimien komentajia, ja Euroopan unionin sotilaskomitea (suom. EUSK, eng. EUMC) ohjaavat politiikkatoimien sotilaallista täytäntöönpanoa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan (YTPP) vahvistamiseksi.  
EUSK antaa oikea-aikaisia sotilaallisia neuvoja ja ohjeita, jotta EU:sta tulisi vahvempi ja kykenevämpi turvallisuustoimija jäsenvaltioilleen.


 

´