Hyppää sisältöön

Miehistön erityiskoulutetut varusmiehet kotiutuvat

Pääesikunta
13.9.2021 10.00
Tiedote

Keskiviikkona 16. syyskuuta 2021 kotiutuu 1/2021-saapumiserän 255 päivää palvelevat varusmiehet. Heitä kotiutuu 1394, joista 67 on naisia.

255 pv palvelevia on noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Erityiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa viestintä-, tietotekniikka-, oikeudellisella, kirkollisella, lääkintä- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.

Erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan arvokasta työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.

Miehistön erityistehtäviin valitut siirtyvät tehtäviinsä heti peruskoulutuskauden päätyttyä ja varusmiesjohtajat johtajakoulutuksen jälkeen. Johtajakoulutukseen valitut voivat hakea erityistehtäviin vielä aliupseeri- tai reserviupseerikurssin aikana. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.

Varusmiesten kotiuttaminen toteutetaan poikkeusjärjestelyin ja käytössä oleva rotaatiomalli säilytetään kotiutumispäivään asti.