Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Miehistön erityiskoulutetut varusmiehet kotiutuvat

Puolustusvoimat 14.9.2020 9.00
Tiedote

Keskiviikkona 16. syyskuuta 2020 kotiutuu 1/2020-saapumiserän 255 päivää palvelevat varusmiehet. Heitä kotiutuu noin 1400, joista 59 on naisia. Erityishuomiona se, että reserviin koulutettujen naisten määrä rikkoo kotiutumisen myötä 10 000 -rajan.

255 pv palvelevia on noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Erityiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa viestintä-, tietotekniikka-, oikeudellisella, kirkollisella, lääkintä- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.

Erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan arvokasta työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.

Miehistön erityistehtäviin valitut siirtyvät tehtäviinsä heti peruskoulutuskauden päätyttyä ja varusmiesjohtajat johtajakoulutuksen jälkeen. Johtajakoulutukseen valitut voivat hakea erityistehtäviin vielä aliupseeri- tai reserviupseerikurssin aikana. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.

Varusmiesten kotiuttaminen toteutetaan poikkeusjärjestelyin ja käytössä oleva rotaatiomalli säilytetään kotiutumispäivään asti. 

Lue lisää varusmiesten erityiskoulutuksesta http://varusmies.fi/erityistehtavat