Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Maanpuolustuksemme voima perustuu yhteistyöhön

Pääesikunta 20.11.2016 14.15
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg korostaa Puolustusvoimien ja maanpuolustusjärjestöjen yhteistyötä Suomen puolustamisen vahvana perustana.

"Varautuminen pahimman varalle ja kyky puolustaa maatamme tarvittaessa myös aseellisesti edellyttää Puolustusvoimien ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen kiinteää yhteistoimintaa tänään ja huomenna", puolustusvoimain komentaja kenraali Lindberg sanoi puheessaan.

Kenraali Lindberg nostaa esiin yhteistoiminnan kolme keskeistä osa-aluetta. Ensimmäinen on Puolustusvoimien järjestämät kertausharjoitukset ja vapaaehtoiset harjoitukset. Toinen on vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus sekä kolmas reserviläisten omaehtoinen kouluttautuminen. Näin voidaan luoda ja ylläpitää tarvittavat poikkeusolojen sotilaalliset suorituskyvyt.

Reserviläiset ovat voimavara - laadukas koulutus perusta

Puolustusvoimain komentaja kenraali Lindbergille reserviläiset ovat sodan ajan puolustusvoimien suurin henkilöstövoimavara. "Yleinen asevelvollisuus on puolustusratkaisumme luja perusta", vahvistaa kenraali Lindberg.

"Sen avulla tuotamme ja ylläpidämme sodan ajan joukkomme. Asevelvollisten sotilasosaamisen ja toimintakyvyn perustiedot ja -taidot luodaan laadukkaalla varusmieskoulutuksella. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää, että taitoja kehitetään ja ylläpidetään myös reservissä."

Yhteistoiminta hyvällä tasolla

"Puolustusvoimien ja vapaaehtoisen maanpuolustuksenkentän yhteistoiminta on tänään hyvällä tasolla", toteaa kenraali Lindberg ja jatkaa: "Järjestöjen merkitystä maanpuolustustahdon ylläpitäjänä ja kehittäjänä sekä puolustusvoimien antaman koulutuksen monipuolisena täydentäjänä ei voi liikaa korostaa."

Kenraali Lindberg puhui tänään maanpuolustusjärjestöjen Valtakunnallisessa Maanpuolustusjuhlassa Lappeenrannassa.