Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Locked Shields 2019 -kyberpuolustusharjoitus päättyi

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus 12.4.2019 13.29
Tiedote

Puolustusvoimat osallistui NATO:n kyberosaamiskeskuksen järjestämään Locked Shields 2019 -kyberpuolustusharjoituksen 8-12.4.2019. Puolustusvoimat muodosti harjoitukseen Suomessa toimivan kansallisen harjoitusosaston sekä asetti edustajat johto- ja peliorganisaatioon Virossa.

Reservin Luutnantti Karo Vallittu tietokoneella

"Harjoitus onnistui erittäin hyvin. Reserviläisten osaaminen kestää kansainvälisen vertailun ja he ovat erittäin sitoutuneita", kertoo Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen kyberosaston päällikkö everstiluutnantti Harry Kantola. 

Puolustusvoimien osallistuminen harjoitukseen oli osa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja puolustusvoimien välistä koulutusyhteistyötä. Maanpuolustuskoulutusyhdistys mahdollisti harjoituksen sujumisen kokoamalla joukon ammattitaitoisia reserviläisiä. 

Reservin luutnantti Karo Vallittu on toiminut Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kyberalan kouluttajana jo useamman vuoden, mutta hän on Locked Shields -harjoituksessa ensimmäistä kertaa. Hänen osuuttaan ja erityisosaamisalaansa on forensiikkaan, eli kybertapahtumien tietoteknisiin selvityksiin, liittyvät tehtävät.

Reservin Luutnantti Karo Vallittu luokan edessä

"Me teimme pääpelin rinnalla omia kybertapahtumien tietoteknisiä selvityksiä ja syötimme niistä tietoa varsinaiseen peliin.

Yhteistyö Puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen väen kanssa sujui hyvin. Meillä oli suorittava ja puolustusvoimilla valvova rooli harjoituksessa", Vallittu kertoo.