Hyppää sisältöön

Kotiutuva varusmieskuljettaja – vastaa kyselyyn ja vaikuta tuleviin työllistymismahdollisuuksiin logistiikka-alalla!

LogistiikkaosastoPuolustusvoimat
Julkaisuajankohta 16.6.2022 14.52
Tiedote
Yritykset tuodaan hankkeen myötä vahvemmin mukaan rekrytointitapahtumiin erityisesti Puolustusvoimissa.

Uusi hanke tavoittelee kotiutuvien kuljettajien saamista logistiikka-alalle ja samalla puolustusvoimien aktiivisen ja osaavan reservin kasvattamista. Hankkeella pyritään turvamaan logistiikkatoimialan kuljettajamäärät. Hanke on Huoltovarmuuskeskuksen rahoittama ja sitä johtaa Yhteinen toimialaliitto (YTL Ry).

Hankkeessa sitoutetaan yritykset tarjoamaan enemmän harjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja rekrytoitaville kuljettajille. Yritykset tuodaan vahvemmin mukaan rekrytointitapahtumiin erityisesti puolustusvoimissa, mutta myös koulutuslaitoksissa ja muissa yhteyksissä.

Kesäkuussa 2022 kotiutuville varusmieskuljettajille järjestetään hankkeen myötä kysely, jolla selvitetään keinoja kuljettajien tietoisuuden lisäämiseksi kuljetusalan tarjoamista työmahdollisuuksista kotiutumisen jälkeen. Samalla kartoitetaan taustatietoa kuljettajien rekrytoinnin kehittämiseksi ennen palvelusta. Kotiutuville varusmieskuljettajille jaetaan tiedote kyselystä sekä linkki kyselyyn ennen palveluksen päättymistä ja vastaamaan pääsee omalla mobiililaitteella. Kyselyyn vastaaminen on mahdollista kesäkuun loppuun saakka.

Itse hanke toteutetaan syksyllä 2022 ja vuonna 2023 joukko-osastoissa ja eri oppilaitoksissa järjestettävinä rekrytointitilaisuuksina. Tilaisuuksien suunnittelusta ja valmistelusta vastaa hankkeeseen palkattu projektikoordinaattori yhdessä Pääesikunnan, joukko-osastojen, oppilaitosten, kuljetusalan viranomaisten sekä paikallisten kuljetusalan yritysten kanssa. 

Hankkeessa ovat mukana Yhteinen Toimialaliitto ry, Suomen Huolinta ja Logistiikkaliitto ry, Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, Työtehoseura ry, CAP Group Oy, Puolustusvoimat, Maakuljetuspooli, Suomen Kuljetus- ja logistiikka SKAL ry sekä Logistiikkayritysten liitto ry.

Lisätiedot: Pääesikunnan logistiikkaosasto, Majuri Petri Manelius puh. 0299 800 (vaihde)