Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Kenttäpostijärjestelmää testataan Metso 19 -harjoituksessa

Puolustusvoimien logistiikkalaitos 2.12.2019 10.43
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa poikkeusolojen postijärjestelmää joulukuussa järjestettävässä Kainuun prikaatin Metso 19 -harjoituksessa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa yhteistoiminnassa Postin kanssa poikkeusolojen postijärjestelmää ja siihen kuuluvaa puolustusvoimien kenttäpostijärjestelmää 2.–15.12. järjestettävässä Kainuun prikaatin johtamassa Metso 19 -harjoituksessa Vuosangassa.

Kenttäpostijärjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa kirjepostin ja muiden lähetysten toimittaminen poikkeusoloissa puolustusvoimien taisteleviin joukkoihin kuuluville henkilöille. Kenttäpostilla on suuri merkitys joukon taistelutahtoon, ja sillä ylläpidetään kotijoukkojen mielialoja. Sähköisten viestintävälineiden yleistymisestä huolimatta perinteisillä yhteydenpitovälineillä kuten postikortilla ja kirjeellä on edelleen poikkeusoloissa tärkeä rooli toimitusvarmuutensa ja lähetysturvallisuutensa vuoksi.

Kenttäpostijärjestelmä perustuu sotatoimialueella Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja puolustushaarojen kenttähuoltojoukkojen ylläpitämään postiverkostoon sekä sotatoimialueen ulkopuolella Postin jakeluverkostoon.

Joulukuun Metso 19 -harjoituksessa testataan postin lähettämistä kenttäolosuhteissa toimivaan joukkoon kuuluville varusmiehille.Testaukseen osallistuvat varusmiehet ovat saaneet ennen testausta kirjekuoren, kirjepaperin sekä ohjeen toimitettavaksi kotiin omaisilleen. Varusmiesten omaisia on pyydetty lähettämään kirje varusmiehelle hänelle annettuun kenttäpostiosoitteeseen.

Harjoituksen aikana kenttäposti jaetaan taisteleville joukoille poikkeusolojen järjestelyjen mukaisesti.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa kenttäpostijärjestelmän toimintaa säännöllisesti sotaharjoitusten yhteydessä ja kehittää postiverkostoa ja sen toimintaa testauksen perusteella. Kenttäpostilähetyksessä ei käytetä kenttäpostimerkkejä tai -postikortteja vaan tavallisia kortteja, kirjekuoria ja muita esipainettuja tuotteita.

Lisätietoja: kapteeni Kimmo Kujala, Puolustusvoimien logistiikkalaitos, p. 0299 800 (vaihde)