Hyppää sisältöön

Kenraali Lindberg: Riittävät resurssit edellytys suorituskyvyn ylläpitämiselle

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 21.1.2019 8.38
Tiedote

Riittävät resurssit suhteessa tehtäviimme ja toimintaympäristöömme ovat edellytys Puolustusvoimien suorituskyvyn ylläpitämiselle sekä kehittämiselle tänään ja tulevina vuosina, totesi puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg puheessaan 228. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Eduskunnan toissa kesänä hyväksymä puolustusselonteko linjaa selkeästi sen resurssitason, joka tarvitaan toimintaympäristöön suhteutetun puolustuskyvyn ylläpitämiseksi. Puolustusvoimat on tänään hyvässä kunnossa ja kykymme täyttää tehtävämme on hyvä – lähialueemme heikentyneestä turvallisuustilanteesta huolimatta. Velvollisuutenamme on ylläpitää toimintaympäristöön suhteutettua puolustuskykyä ja valmiutta joka hetki. Uskottava puolustuskyky toimii myös turvallisuusympäristöä vakauttavana tekijänä.

Asevelvollisuus, joka pohjautuu kaikkia kansalaisia koskevaan maanpuolustusvelvoitteeseen, on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi ylläpitää laajan maamme puolustuskyky sekä normaali- että poikkeusoloissa. Nykyinen, miesten asevelvollisuuteen perustuva puolustusjärjestelmä, jota naisten vapaaehtoinen asepalvelus täydentää, täyttää sotilaalliset tarpeemme ja toimii hyvin, Lindberg tiivisti.

Puolustusvoimain komentajan puhe kokonaisuudessaan