Hyppää sisältöön

Kasvisruoka-ateriat puolustusvoimissa

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 24.8.2018 18.47
Tiedote

Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering Oy on suunnitellut lisäävänsä kasvisruoka-aterioiden määrää varuskuntaravintoloissa loppuvuoden 2018 aikana. Aloite lisäämiseen on tullut Varusmiestoimikunnilta, ja se tukee tavoitetta monipuolistaa puolustusvoimissa tarjottavia aterioita. Ravitsemus- ja energiasuosituksia ei olla muuttamassa.

Ruokahuollon sopimuksessa puolustusvoimien ja Leijona Cateringin kanssa määritellään puolustusvoimien vaatimukset ruuan palvelutuotannolle. Asevelvollisille varuskuntaravintoloissa tarjottavien aterioiden tulee täyttää suomalaiset ravitsemussuositukset energiaravintoainesuositusten osalta. Aterioiden on oltava terveellisiä, monipuolisia ja maittavia. Aterioiden koostumukseen liittyvistä asioista päättää Leijona Catering Oy yhteistoiminnassa puolustusvoimien kanssa. Tämä osaaminen on strategisen kumppanin ydinosaamisaluetta.

Nykyisin varusmiehille tarjoillaan kahdeksan kasvisruoka-ateriaa kuuden viikon ruokalistalla. Kasvisruoka-aterioita on suunniteltu lisättävän kahteen ateriaan viikossa siten, että niitä ei tarjota samana päivänä. Muutoksesta kootaan asiakaspalaute, joka otetaan huomioon ruokalistojen jatkosuunnittelussa.

Puolustusvoimat laatii asiasta selvityksen Puolustusministeriölle. Asiasta tiedotetaan selvityksen valmistuttua.

´