Hyppää sisältöön

Kapteeni Tenhu valittiin vuoden sotilasmuusikoksi

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 22.11.2016 19.30
Tiedote

Vuoden 2016 sotilasmuusikoksi on valittu Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan varapäällikkö, kapteeni Tommi Tenhu. Hän on työskennellyt määrätietoisesti tehtävässään kehittäen valtakunnallisesti sotilasmusiikkialan varusmieskoulutusta ja reserviläistoimintaa.

Pääesikunnan päällikkö, vara-amiraali Kari Takanen luovutti Vuoden sotilasmuusikko -palkinnon kapteeni Tommi Tenhulle 22. marraskuuta 2016 järjestetyssä Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Helsingin Musiikkitalossa.

kapteeni Tommi Tenhu

Kapteeni Tommi Tenhu on työskennellyt Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan varapäällikkönä vuodesta 2011 lähtien. Hän on tehtävässään kehittänyt sotilasmusiikkialan reservin aliupseerikoulutusta, joka nykyisin pitää sisällään AUK II -vaiheessa olevan sotilasmusiikkilinjan. Sotilasmusiikkilinjalla on mahdollista valita kapellimestarin, äänenjohtajan tai viestintä- ja tapahtumatuotannon opintosuuntaus. Koulutusmuutos palvelee ja vahvistaa sotilasmusiikkialan rekrytointia sekä soittajien sijoittumista sodan ajan soittokuntiin.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan koulutuksen uudistamisen lisäksi Tenhu on ollut merkittävässä roolissa muun muassa varusmiessoittokunnan viestinnän kehittämisessä. Hän perusti Varusmiessoittokunnan oman julkaisun, Jytinä -lehden. Tenhun aloitteesta ja aktiivisuudesta perustettiin varusmiessoittokuntaan ensimmäinen mediatiimi, jonka myötä soittokunnan tunnettuus on merkittävästi lisääntynyt. Myöhemmin mediatiimit perustettiin saman periaatteen mukaisesti myös ammattilaissoittokuntiin.

Kapteeni Tenhu on työyhteisössään arvostettu ja luotettu henkilö. Hän on kannustava ja alaisilleen vastuuta antava johtaja, sekä esimerkillinen isähahmo varusmiehille ja henkilökunnalle.

Pääesikunta on jakanut vuodesta 1990 alkaen kenraali Jaakko Valtasen myöntämän Vuoden Sotilasmuusikko -palkinnon. Palkinto jaettiin nyt 27. kertaa. Palkinto jaetaan suomalaisessa sotilasmusiikissa ansioituneelle henkilölle. Se voidaan myöntää samoin perustein myös varusmiehelle tai puolustusvoimien ulkopuoliselle henkilölle. Palkinto käsittää Marsalkan hopeatorvesta valmistetun kiertopalkinnon, johon kiinnitetään palkinnon saajan nimilaatta ja henkilökohtaisen hopeisen pienoismallin kiertopalkinnosta sekä 1500 euron arvoisen stipendin.

´