Hyppää sisältöön

Kaartin soittokunta ja Helsingin Poliisisoittokunta esiintyvät yhteiskonsertissa Helsingissä

Kaartin soittokuntaPuolustusvoimat
Julkaisuajankohta 9.5.2023 16.00
Tiedote

Ensiesityksensä saava Yhdessä turvaamme Suomen -konsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa maanantaina 15.5. kello 19. Puolustusvoimien ja Poliisin yhteiskonsertissa esiintyvät Kaartin soittokunta ja Helsingin Poliisisoittokunta.

Orkestereita johtavat ylikapellimestarit Pasi-Heikki Mikkola ja Sami Ruusuvuori, ja konsertin isäntinä toimivat Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

– Suomen vahvuus on toimiva viranomaisyhteistyö, joka näkyy yhteiskunnassa monin eri tavoin. Tästä yhtenä esimerkkinä toimii 15. toukokuuta nähtävä yhteiskonsertti. Kulttuurilla on suuri merkitys kaikkina aikoina sen toimiessa parhaimmillaan yhdistävänä voimana eri yhteisöille, Puolustusvoimain komentaja Kivinen kertoo. 

– Konsertin tavoitteena on myös vahvistaa sotilasmusiikkialan ja poliisisoittokunnan yhteistyötä sekä tavoittaa uutta yleisöä, poliisiylijohtaja Kolehmainen jatkaa. 

Jussi-Pekka Rantasen juontamassa konsertissa solisteina toimivat lyömäsoittaja Antti Ohenoja, joka tulkitsee Hubert Hochen taiturillisen konserton marimballe sekä puhallinorkesterille, ja laulaja Onni Lonka, joka vastaa konsertin tunnelmapalasta Niin kaunis on Helsinki nyt

Konsertissa kuullaan juhlavaa ja perinteistä puhallinmusiikkia Suomesta ja maailmalta. Suurorkesterin soittimista kajahtavat niin Jean Sibeliuksen, Timo Forsströmin, Anssi Tikanmäen kuin Gustav Holstin ja monen muun säveltäjän marssit ja orkesterikappaleet.

Lippuja konserttiin voi ostaa Ticketmasterista, ja maksutta sitä voi seurata suorana osoitteessa youtube.com/puolustusvoimat.

´