Hyppää sisältöön

Israelin puolustusvoimien apulaiskomentaja vieraili Suomessa

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 7.7.2023 13.22
Tiedote

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen isännöi 5.–6. heinäkuuta Israelin puolustusvoimien apulaiskomentaja, kenraalimajuri Amir Baramin vierailua Suomessa.

Vierailunsa aikana kenraalimajuri Baram perehtyi suomalaiseen puolustusjärjestelmään, varusmieskoulutukseen sekä Rajavartiolaitoksen toimintaan. Keskustelujen aiheena oli kahdenvälinen yhteistyö Suomen ja Israelin välillä. 

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtasen mukaan vierailu oli hieno mahdollisuus keskustella niin yhteistyöstä kuin Suomea ja Israelia yhdistävästä asevelvollisuusjärjestelmästä.

– Oli ilo isännöidä kenraali Baramin vierailua Suomessa. Maidemme välillä on yhdistävänä tekijänä muun muassa asevelvollisuuteen perustuva vahva puolustusjärjestelmä. Israel on keskeinen kumppanimme myös puolustusmateriaalihankinnoissa, kenraaliluutnantti Virtanen sanoo.

Kenraalimajuri Baram kertoo vierailun olleen onnistunut, molemminpuolinen oppimiskokemus. 

– Olen kiitollinen mahdollisuudesta vierailla Suomessa ja tämän upean maan vieraanvaraisuudesta. Ottaen huomioon yhtäläisyytemme ja läheiset suhteemme, voimme oppia toisiltamme paljon, ja olen iloinen, että saimme jaettua oppeja vierailun aikana.

Vierailuohjelmaan kuului perehtyminen varusmieskoulutukseen Karjalan prikaatissa ja Kaakkois-Suomen Rajavartiostoon Vaalimaalla sekä vierailu Mannerheim-museossa Helsingissä.

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen ja Israelin puolustusvoimien apulaiskomentaja, kenraalimajuri Amir Baram seuraavat Karjalan prikaatin valmiusyksikön taisteluharjoitusta yhdessä Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jyri Raitasalon kanssa
´