Hyppää sisältöön

Ampuma- ja harjoitusalueiden ylläpidon uudistamista testataan

Pääesikunta
16.12.2021 14.00
Tiedote

Puolustusvoimat ja Puolustuskiinteistöt pilotoivat vuosien 2022 ja 2023 aikana uudistettua ampuma- ja harjoitusalueiden ylläpitomallia, jonka keskeisinä tavoitteina on muun muassa kohdentaa Puolustusvoimien henkilöstön työpanos Puolustusvoimien ydintehtäviin.

Pilotoitava uudistetun ylläpidon malli perustuu ampuma- ja harjoitusalueiden ylläpitoa selvittäneen työryhmän loppuraporttiin vuonna 2019. Pilotointi toteutetaan Maavoimien (Porin Prikaati) hallinnoimilla alueilla Niinisalossa. Pilotointiin sisältyvät Pohjankankaan ja Hämeenkankaan ampuma- ja harjoitusalueet sekä kyseisten alueiden perusampumaradat ja varuskunnan lähiharjoitusalue.

Uudistetussa ylläpitomallissa ylläpitovastuuta siirretään Puolustusvoimilta ja Puolustusvoimien henkilöstöltä entistä enemmän vuonna 2021 perustetulle Puolustuskiinteistöille. Uudistetun ylläpitomallin keskeisinä tavoitteina on kohdentaa Puolustusvoimien henkilöstön työpanos Puolustusvoimien ydintehtäviin, saada Puolustuskiinteistöjen keskitetyn työn ja materiaalien kilpailutuksen kautta aikaan ylläpitokustannusten pienenemistä sekä samalla ylläpitopalveluiden sujuvuuden ja laadun parantamista.

Puolustusvoimat vastaa uudistetussakin mallissa alueiden käytön suunnittelusta ja yhteydenpidosta alueen sidosryhmiin.

Pilotoinnin yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on selvittää uudistetun ylläpitomallin toimivuus, sen kustannustehokkuus sekä saatujen kokemusten perusteella muokata uudistetun ylläpitomallin mukaista tuotekuvausta vastaamaan ylläpidon toimeenpanon tarpeita.

Pilotoinnin loppuraportti laaditaan vuoden 2024 alkuvuoden aikana.

Toimituksille tiedoksi:

Asiaan liittyviin kysymyksiin pyydetään Pääesikunnan Viestintäosaston kautta, viestintäasiantuntija Henrik Gahmberg, [email protected] tai 0299 500 722