Hyppää sisältöön

Pohjanmaa-luokan ensimmäisen korvetin köli laskettiin

Merivoimat
Julkaisuajankohta 11.4.2024 13.00
Tiedote

Laivue 2020 -hankkeen ensimmäisen monitoimikorvetin rakentaminen on edennyt kölinlaskuvaiheeseen. Perinteistä kölinlaskuseremoniaa juhlittiin Rauman telakalla torstaina 11.4.2024.

Kölinlasku on merkittävä virstanpylväs Laivue 2020 -hankkeen monitoimikorvettien rakentamisessa. Ensimmäinen lohko on nyt laskettu telakan rakennuspukeille. Alus alkaa tämän jälkeen rakentua kölilohkon ympärille, kun seuraavat lohkot kiinnitetään toisiinsa.

Monitoimikorvetin rakennustyöt ovat edenneet hyvää vauhtia suunnitelmien mukaisesti sen jälkeen, kun rakentaminen käynnistyi lokakuun lopussa 2023. Kölinlasku on perinteinen seremonia, jolla juhlistetaan rakentamisen etenemistä. Perinteiden mukaisesti tapahtumaan liittyy niin sanottujen kölirahojen asettaminen kölin alle.

Rauma Marine Constructions (RMC) ja sen tytäryhtiö RMC Defence Oy rakentavat Merivoimien käyttöön neljä Pohjanmaa-luokan monitoimikorvettia, jotka on suunniteltu Itämeren vaihteleviin oloihin. Puolustusvoimien osalta alusten tilaajana toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitos. Korvetit kykenevät kaikkina vuodenaikoina mm. merimiinoitukseen, vedenalaiseen sodankäyntiin, meriyhteyksien turvaamiseen sekä pitkäkestoiseen merelliseen läsnäoloon. Kokonaisuudessaan Laivue 2020 -hanke on valmis vuoteen 2029 mennessä.

´