Hyppää sisältöön

Naton miinantorjunta-alusosasto harjoittelee vierailun päätteeksi Merivoimien kanssa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 25.4.2022 12.00
Tiedote
LVNS Virsaitis Turussa vierailulla vuonna 2017.

Naton miinantorjunta-alusosasto vierailee Turussa 25.-27.4.2022. Vierailu päättyy Rannikkolaivaston johtamaan yhteiseen harjoitukseen Saaristomerellä 28.-29.4.2022. Harjoitus valmistelee Katanpää-luokan aluksia NRF-valmiusjakson tulevaan toimintaan.

Naton miinantorjunta-alusosastosta Turkuun saapuu kolme alusta, jotka ovat latvialainen LVNS Virsaitis, virolainen ENS Sakala ja hollantilainen HNLMS Schiedam. Alukset eivät ole yleisölle nähtävillä. 

Vierailun päättävä yhteinen PASSEX-harjoitus painottuu miinantorjuntaan ja merimiestaitoon ja sen tavoitteena on harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa ympäristössä. Suomesta harjoitukseen osallistuvat Rannikkolaivaston Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset Purunpää ja Vahterpää sekä 4. Miinantorjuntalaivueen johtoporras. 

Harjoitus tukee samalla Katanpää-luokan alusten tämänvuotisen NRF-valmiusjakson toimeenpanoa. 

- Vuoden 2022 NRF-valmiusjaksolle on suunniteltu muun muassa osallistuminen kesän BALTOPS-harjoitukseen. Siihen osallistuvalle miinantorjunta-alus Purunpäälle yhteistoiminnan hiominen näiden alusten kanssa tällä viikolla on tehokasta valmistautumista tulevaan, sanoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari.

PASSEX-harjoitus on hyväksytty Puolustusministeriössä Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainväliseksi harjoitukseksi. 
 

´