Hyppää sisältöön

Miinantorjunta-alus Sandy Coast 23 -harjoitukseen Pohjanmerelle

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 17.8.2023 8.53
Tiedote
Miinantorjunta-alus Vahterpää merellä.

Rannikkolaivaston miinantorjunta-alus Vahterpää osallistuu Sandy Coast -harjoitukseen Pohjanmerellä 18.8. - 1.9.2023.

Sandy Coast on Alankomaiden johtama kansainvälinen vuosittainen miinantorjuntaharjoitus, johon osallistuu Belgian ja Hollannin merivoimien lisäksi Naton pysyvä miinantorjunta-alusosasto sekä joukkoja muista Nato-maista.  Harjoituksen päämääränä on harjaantua merellisen miinantorjunnan taktiikassa ja toimintatavoissa sekä tukea joukkojen yhteensopivuutta. 

Sandy Coast 23:ssa Vahterpää harjoittelee Naton pysyvän miinantorjunta-alusosaston, Standing NATO Mine Countermeasures Group 1:n (SNMCMG1) mukana. 

-    Suomaiset Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset ovat harjoitelleet yhdessä SNMCMG1:n mukana jo vuosien ajan ja niiden yhteistoimintakyky osaston kanssa on pitkälti saumattomaksi kehittynyttä, kertoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Jan-Erik Aitos.

Suomalainen miinantorjunta-alus osallistui Sandy Coast -harjoitukseen ensimmäisen kerran vuonna 2020. Suomalaisalus harjoitteli tuolloinkin yhdessä Naton pysyvän miinantorjunta-alusosaston mukana.

Matkalla Sandy Coast -harjoitukseen ja sieltä takaisin tullessa Vahterpää harjoittelee Ruotsin merivoimien kanssa.

Sandy Coast 23 -harjoitus on toimintasuunnitelmien mukainen, ja siihen osallistuminen on hyväksytty Puolustusministeriössä viiteasiakirjalla osaksi Puolustusvoimien vuoden 2023 harjoitustoimintaa.
 

´