Hyppää sisältöön

Merivoimien vuosipäivä Raumalla

Merivoimat
Julkaisuajankohta 28.6.2022 15.16
Tiedote
Markkinointikuva jossa on hymyileviä laivaston ja rannikkojoukkojen varusmiehiä.

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä lauantaina 9. heinäkuuta Raumalla Suojan laiturin ympäristössä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Merivoimien aluksiin sekä kalustoon klo 11-18. Paikalla on myös sotilaskodin palvelut.

Suomen Merivoimien 104. vuosipäivän vietto alkaa lauantaina 9. heinäkuuta klo 8, kun Suojan laituriin kiinnittyneillä aluksilla suoritetaan juhlallinen lipunnosto. Aamupäivän aikana Merivoimat laskee seppeleen Rauman sankarihautausmaalle ja kuljetusalus K8:n onnettomuuden uhrien muistomerkille Monnan hautausmaalle

Klo 10 alkaa paraatikatselmus kenttähartauksineen Suojan laiturilla. Paraatia komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Jukka Anteroinen. Katselmuksen suorittaa Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju. Kenttähartauden pitää sotilaspastori Henri Kivijärvi. Tilaisuutta on mahdollista seurata aidatun alueen ulkopuolelta.

Osa Merivoimien aluksista on avoinna yleisölle klo 11-18 Suojan laiturilla, jossa järjestetään samanaikaisesti myös Merivoimien rannikkojoukkojen kalustonäyttely. Kokonaisuutta täydentää Rannikkosotilaskotiyhdistyksen palvelut.

Vuosipäivän tunnelmasta on mahdollista nauttia myös Rauman torilla, jossa Laivaston soittokunta viihdyttää yleisöä klo 12-13.

Alukset saapuvat Raumalle jo perjantaina 8.7. Auringon laskiessa alukset kunnioittavat vuosipäivää juhlavalaistuksella. Alukset irrottavat Raumalta sunnuntaiaamuna klo 9 alkaen. Irrotus selostetaan, ja sitä voi seurata aidatun alueen ulkopuolelta

Ihmiset tekevät juhlan

Merivoimien vuosipäivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Vuosipäivän tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #Merivoimat #merivoimienvuosipäivä, #vuosipäivä  ja #Navyfi.

´