Hyppää sisältöön

Espanjan Merivoimien alukset vierailevat Helsingissä

MerivoimatRannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 24.6.2024 9.00
Tiedote
Rannikkolaivaston ankkurilogo

Suomella on kunnia vastaanottaa kansainvälisiä liittolaisia satamavierailulle kesäkuun lopussa. Espanjan laivaston ohjusfregatti Blas de Lezo ja helikopteritukialus Juan Carlos I kiinnittävät Hernesaaren satamaan Helsinkiin 24.6.2024. Alukset eivät ole avoinna yleisölle.

Álvaro de Bazán luokkaan kuuluva Blas de Lezo on 146,7 metriä pitkä ja 18,6 metriä leveä ja se on erikoistunut ilmatorjuntaan. Aluksella on noin 250-henkinen miehistö. Espanjan laivaston suurin alus Juan Carlos I on puolestaan 230,8 metriä pitkä ja 32 metriä leveä. Alus on monitoimialus, jota voidaan käyttää lentotukialuksena sekä amfibio- ja avustusoperaatioissa. Alukselle mahtuu noin 900-henkinen miehistö.

Vierailu on rutiinivierailu. Alukset operoivat tällä hetkellä Suomen lähialueilla, minkä vuoksi ne tulevat huoltokäynnille Suomeen ja aluksilla suoritetaan täydennyksiä. Lisäksi vierailu edistää maiden välisiä suhteita. Alukset harjoittelevat Merivoimien kanssa vierailun aikana.

Vierailun isäntä on Rannikkolaivaston komentaja, kommodori Patrik Lillqvist ja isäntälaivueena toimii Rannikkolaivaston 6. Pintatorjuntalaivue.

´