Hyppää sisältöön

Arctic Fighter Meet 23 -harjoitus Norjassa 21.–25. elokuuta

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 16.8.2023 13.35
Tiedote
Kaksi suomalaista F/A-18 Hornetia, kaksi ruotsalaista JAS-39 Gripeniä ja kaksi norjalaista F-35-hävittäjää lentää rivimuodostelmassa taivaalla.
Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien hävittäjiä. Kuva: Ruotsin ilmavoimat.

Norjan ilmavoimat järjestää Arctic Fighter Meet 23 -harjoituksen Ørlannin tukikohdassa 21.–25. elokuuta. Harjoitukseen osallistuu Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien joukkoja.

Suomesta harjoitukseen osallistuu viisi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Ruotsin ilmavoimat osallistuu harjoitukseen JAS-39 Gripen -kalustolla ja Norjan ilmavoimat F-35-hävittäjillä. Harjoitus lennetään Norjan ilmatilassa. 

Harjoituksen tavoitteena on kehittää kansainvälistä yhteensopivuutta. Tavoitteena on myös kouluttaa nuorimpia hävittäjäohjaajia kansainväliseen toimintaympäristöön ja kerryttää ohjaajille kokemusta eri hävittäjätyyppien kanssa toimimisesta. Harjoitukseen ei osallistu suomalaisia reserviläisiä tai varusmiehiä.

Kolmen maan yhteiset Arctic Fighter Meet -harjoitukset ovat osa pohjoismaista puolustusyhteistyötä (NORDEFCO). Harjoitus on osa Puolustusvoimien vuoden 2023 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

´