Hyppää sisältöön

Talousvarikko ja Lääkintävarikko yhdistyvät 1.1.2021

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
30.9.2020 10.00
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen 2. Logistiikkarykmentin Lääkintävarikko ja Ilmajoen varasto sekä Talousvarikko yhdistyvät Talous- ja lääkintävarikoksi 1.1.2021 lukien. Puolustusvoimain komentaja on vahvistanut rykmentin kokoonpanon muutoksen.

Muutoksessa Länsi-Suomen varasto-osasto luovuttaa Lääkintävarikon ja Ilmajoen varaston johdostaan Talousvarikon alaiseksi. Muutoksella parannetaan synergiaa materiaalin kunnossapitotoiminnoissa. Muutos on luonteeltaan hallinnollinen eikä sillä ole vaikutusta henkilöstön työpaikkoihin. Käytännöt Lääkintävarikon ja Talousvarikon asiakkaiden ja yhteistyötahojen kanssa jatkuvat nykyisinä.

Talousvarikon Hämeenlinnassa toimivan materiaalisektorin nimi muutetaan Materiaalikeskukseksi 1.1.2021 lukien. Nimenmuutos selkeyttää materiaalin toimitusosoitteita ja vähentää sekaannuksia Talousvarikon Säkylän toimipisteen kanssa.

Lääkintävarikko pitää kunnossa Puolustusvoimien kenttälääkintämateriaalin. Ilmajoen varasto varastoi Puolustusvoimien materiaalia. Lääkintävarikon toimipaikat ovat Ilmajoella.

Talousvarikko pitää kunnossa Puolustusvoimien vaatetus- ja kenttämajoitusmateriaalin. Lisäksi Talousvarikko pesee Rikosseuraamuslaitokselle vankiloiden vaatetusmateriaalia. Talousvarikko toimii Hämeenlinnassa sekä Puolustusvoimien vaatetuskorjaamon Säkylän ja Mikkelin tuotantolaitoksissa.

Talous- ja lääkintävarikko toteuttaa edellä mainitut tehtävät 1.1.2021 lukien.