Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien blogi

Tällä sivulla Puolustusvoimien kenraalikunta ja asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista puolustukseen ja Puolustusvoimiin liittyvistä asioista.

Blogin kirjoittajat avaavat lukijoille Puolustusvoimien toimintaa oman toimialansa näkökulmasta. Pyrimme kertomaan vaikeistakin asioista mahdollisimman ymmärrettävästi. Kerro miten onnistuimme ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #PVblogi. 

Tutustu myös muihin organisaatiomme blogeihin:

Julkaisut aikajärjestyksessä:

Blogit

Arctic Lock 21 -pääsotaharjoituksen valmistelut käynnistymässä

Jukka Sonninen Julkaisupäivä 2.12.2019 17.10 Blogit

Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen Arctic Lock 21:n suunnittelu pyörähtää käyntiin toden teolla vuodenvaihteen jälkeen.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Arctic Lock 2021 järjestetään touko-kesäkuussa 2021 koko Suomen alueella. Harjoituksen tavoitteena on testata monipuolisesti Puolustusvoimien yhteisoperaatiokykyä sekä kykyä antaa ja vastaanottaa sotilaallista apua.

Puolustusvoimien yhteisoperaatioissa harjoitellaan puolustushaarojen, eli maa-, meri- ja ilmavoimien, toimien yhteensovittamista ja koordinointia puolustusvoimallisesti. Tällainen harjoittelu vaatii aina isomman harjoituskehyksen ympärilleen ja siksi Puolustusvoimat järjestää isoja puolustusvoimallisia pääsotaharjoituksia.

Arctic Lockissa poikkeuksellista on sen kansainvälisyys. Kansainvälisen ulottuvuuden vuoksi harjoituksen valmisteluista informoidaan säännöllisesti myös maan poliittista johtoa ja eduskuntaa.

Valtaosa harjoitukseen osallistuvista joukoista on suomalaisia. Kesällä 2021 kotiutuvat varusmiehet pääsevät siis testaamaan osaamisensa varsin monipuolisessa ympäristössä. Lisäksi harjoitukseen osallistuu merkittävä määrä reserviläisiä. Kansainvälisiä osallistujia on kutsuttu Suomen puolustusyhteistyön kannalta tärkeistä maista, joiden osallistuminen vahvistetaan valmistelujen edetessä.

Harjoituksen lopullisesta osallistujamäärästä voidaan varmuudella sanoa, että kokonaisvahvuus on yli 13 000 sotilasta.

Harjoituksen lopullisesta osallistujamäärästä voidaan varmuudella sanoa, että kokonaisvahvuus on yli 13 000 sotilasta. Näin ollen Suomi informoi harjoituksesta Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjiä ja kutsuu sinne aikanaan kansainvälisiä tarkkailijoita kaikista 57:stä Etyj-valtioista. Kutsut lähtevät aikanaan Ulkoministeriöstä.

Harjoittelu läheisten kumppanimaiden kanssa on tärkeää, jotta kykenemme tarvittaessa antamaan ja vastaanottamaan sotilaallista apua. Harjoitusyhteistyö on osa Suomen puolustusyhteistyötä ja kansallisen puolustuksen kannalta tärkeää toimintaa.

Arctic Lock 21 on luonteva jatkumo puolustusvoimien laajoille pääsotaharjoituksille, joita järjestetään joka toinen vuosi. Maavoimien verkkosivustolla pääset lukemaan lisää tämän vuoden vastaavasta harjoituksesta Kaakko 19:stä.

 
´