Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat on varautunut koronaviruksen leviämiseen

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 28.2.2020 12.17
Tiedote

Puolustusvoimien henkilökunnalla, varusmiehillä tai kertausharjoituksissa olevilla reserviläisillä ei ole muusta väestöstä poikkeavaa riskiä saada koronavirus COVID-19-tartuntaa. Paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Muiden viranomaisten tapaan myös Puolustusvoimat seuraa tilannetta ja varautuu tarvittaviin toimenpiteisiin. Jo helmikuun alussa annettiin joukko-osastoille, mukaan lukien kriisinhallintajoukot ja Maanpuolustuskorkeakoulu, tehtävä tarkastaa ja tarvittaessa päivittää varautumissuunnitelmansa epidemiatilanteiden varalle yhteistyössä Puolustusvoimien terveydenhuollon toimintayksiköiden kanssa.

Pääesikunta antaa tarvittaessa ohjeistusta mahdollisista toiminnan muutoksista koskien esimerkiksi virkamatkustusta ja joustavien työaikamuotojen käyttöä. Sotilaslääketieteenkeskus pitää yllä tiivistä yhteistyötä julkisen erikoissairaanhoidon kanssa niin koronavirus COVID-19 kuin kausi-influenssaan varautumisen osalta. Puolustusvoimat noudattaa THL:n ohjeita mahdollisten virustapausten hoidossa ja seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä.

Puolustusvoimat on varautunut erityistilanneviestintään ja informoi henkilöstöä ja sidosryhmiä tarpeen mukaan.

Varusmiesten osalta noudatetaan voimassaolevia ohjeita. Lomalla sairastuneen varusmiehen hoitoon hakeutuminen ohjataan Yleisessä palvelusohjesäännössä (YLPALVO). Varusmiehiä palvelee myös terveydenhuollon puhelinneuvonta numerossa 0299 576 888 vuorokauden ympäri.

Ajantasaista tietoa koronaviruksesta on saatavilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.
 

 

´